Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Te hogyan lennél boldog a...

Te hogyan lennél boldog a helyemben?

Figyelt kérdés
Fontos, hogy nem panaszkodni akarok, a fönti kérdés a lényeg. Tehát velem minden rossz megtörtént, ami egy emberrel megtörténhet. Feleségem fiatalon meghalt, engem súlyos balesetek, betegségek értek. Ez felemésztette a pénzemet, időmet, energiáimat. Nem tudtam karriert csinálni, nincs semmim és senkim, de az idő eltelt rajtam is. Mindenhonnan azt kapom az arcomba, hogy " Légy boldog!" Oké, de hogyan??

2019. júl. 30. 11:15
 1/7 anonim ***** válasza:
89%
Nehez lehet a helyzeted, de nem vagy egyedül. Keress hasonlo sorsu embereket, terapias csoportokat. Egy haziallat is nagyon sokat segithed (persze, ha szereted az allatokat es, ha mar jobban leszel akkor is szeretni fogod). Ertekeld azt amid van, ne arra fokuszalj, amid nincs es nem lett. Reggel, ha felkelsz gondolj arra, hogy ez egy uj esely az ujra kezdesre.
2019. júl. 30. 11:22
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Hasonló helyzetben vagy mint én
2019. júl. 30. 11:40
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Hány éves vagy?
2019. júl. 30. 11:41
 4/7 A kérdező kommentje:
42
2019. júl. 30. 11:44
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Mitől kellene boldognak lenned? Ez egyáltalán nem lehet elvárás feléd senkitől. Jogod van nem jól érezned magad, nincs ebben semmi elítelendő. Olyan ez mint mikor a gyerek elesik, betörik az orra, folyik a vére mindenhonnan, és azt mondják neki, hogy nincs semmi baj. De van! Meg hogy ne sírjon. De sírj csak nyugodtan hangosan, mert neked most igenis rossz! Legyenek veled megértőek ha számítasz nekik, ès ne azt mondogassák, hogy gyorsan szedd össze magad mintha semmisem történt volna. Nekik ez talán kényelmetlen, kellemetlen, de neked ne legyen, mert ahhoz hogy elfogadd a jelenlegi helyzeted, előbb fel kell dolgoznod a történteket, és ahhoz idő kell, rosszkedv és szomorúság. Tökèletesen egészseges állapot nagyon elszomorodni a rossz dolgokon. Addig nincsenek tervek, jövőkèp, ameddig nem tudod elfogadni, hogy bàrmilyen igazságtalan is, de veled ez történt, és emiatt lettél az aki vagy. Most ilyen vagy, és ezzel kell valamit kezdeni, nem azzal aki lehettél volna. Akiknek valaha is számítottál bármennyit is, azoknak erre a valakire van szüksége és nem másra.
2019. júl. 30. 14:06
 6/7 AlfonzLiguori válasza:
82%

Kedves Kérdező,

Az előző válaszokhoz' még, hogy próbáld meg elkezdeni a kis dolgokkal például hallgass olyan zenét, amit szeretsz vagy megnyugtat. Akár megpróbálhatod énekelni is (otthon úgysem hall vagy lát más) - a dalolás boldoggá teszi az embert, azt hiszem ezt a hadseregben is bevett valahol.

Vagy tudom furán hangzik, de néha csak erőltetetten mosolyogj és vidám leszel.

Amúgy nem tudom vallásos vagy-e, de van olyan ismerősöm, aki ha a Szentírásba beleolvas akkor egy idő után lenyugszik vagy ha templomba megy.

..Vagy csak gondolj bele mennyi más sok ember van nálunk sokkal rosszabb helyzetben. Persze erre azt sokan azt mondják, mások meg jobban?? Csak az olyanok sajnos sokszor lenézőek a vetélytársaikkal. Mi ilyenek szeretnénk lenni?

Ki emlékszik rájuk pár száz év múlva? Egy feltalálóra vagy költőre jobban emlékszünk.

Itt van a pesszimizmus és az optimizmus.

-Ha az első szerint gondolkodunk, akkor minden tök rossz, a feleségedet többé nem látod, bármikor érhet megint valami baleset vagy baj.

-Ha az utóbbi szerint akkor, ennél most már csak jobb lehet. A feleségem jó helyen van és vár engem oda fenn, az anyagi és más dolgaim is stabilizálódni fognak.

Melyik a jobb, nem az utóbbi? A kukacos vagy a finom alma?

Én is voltam rossz helyzetben sajnos és hát el kell kezdeni, fel kell állni, nem gyors, de menni fog. Sok "nagy" ember is nehéz sorson ment keresztül, de bízni kell magunkban és a gondviselésünkben. Az aggodalom csak ősz hajszálakat ad.

Egyébként az is segíthet ha magadban gondolkodsz, akár hangosan, a gyerekek is szoktak. (Ha vallásos vagy csak plusz, hogy a katolikusok szerint mindenkinek van egy jó védőangyala aki segít a jó gondolatokban, döntésekben)

Remélem tudtam segíteni, szép napot,

Kedves üdv. :)

2019. aug. 4. 16:01
 7/7 anonim ***** válasza:
Jobb lett a helyzeted, remélem igen.
2021. aug. 15. 21:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!