Te hogyan lennél boldog a helyemben?
Kedves Kérdező,
Az előző válaszokhoz' még, hogy próbáld meg elkezdeni a kis dolgokkal például hallgass olyan zenét, amit szeretsz vagy megnyugtat. Akár megpróbálhatod énekelni is (otthon úgysem hall vagy lát más) - a dalolás boldoggá teszi az embert, azt hiszem ezt a hadseregben is bevett valahol.
Vagy tudom furán hangzik, de néha csak erőltetetten mosolyogj és vidám leszel.
Amúgy nem tudom vallásos vagy-e, de van olyan ismerősöm, aki ha a Szentírásba beleolvas akkor egy idő után lenyugszik vagy ha templomba megy.
..Vagy csak gondolj bele mennyi más sok ember van nálunk sokkal rosszabb helyzetben. Persze erre azt sokan azt mondják, mások meg jobban?? Csak az olyanok sajnos sokszor lenézőek a vetélytársaikkal. Mi ilyenek szeretnénk lenni?
Ki emlékszik rájuk pár száz év múlva? Egy feltalálóra vagy költőre jobban emlékszünk.
Itt van a pesszimizmus és az optimizmus.
-Ha az első szerint gondolkodunk, akkor minden tök rossz, a feleségedet többé nem látod, bármikor érhet megint valami baleset vagy baj.
-Ha az utóbbi szerint akkor, ennél most már csak jobb lehet. A feleségem jó helyen van és vár engem oda fenn, az anyagi és más dolgaim is stabilizálódni fognak.
Melyik a jobb, nem az utóbbi? A kukacos vagy a finom alma?
Én is voltam rossz helyzetben sajnos és hát el kell kezdeni, fel kell állni, nem gyors, de menni fog. Sok "nagy" ember is nehéz sorson ment keresztül, de bízni kell magunkban és a gondviselésünkben. Az aggodalom csak ősz hajszálakat ad.
Egyébként az is segíthet ha magadban gondolkodsz, akár hangosan, a gyerekek is szoktak. (Ha vallásos vagy csak plusz, hogy a katolikusok szerint mindenkinek van egy jó védőangyala aki segít a jó gondolatokban, döntésekben)
Remélem tudtam segíteni, szép napot,
Kedves üdv. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!