Állásinterjú kérdés, milyen állat lennél, és miért ha újra megszületnél?
Ez valóban elhangzott? Milyen állásra kerestek embert? Őszintén érdekel!
Én nem sokat gondolkodnék a válaszon. Mondjuk azt válaszolnám, hogy ló, mert okos is, erős is, és ráadásul kecses mozgású, szép állat.
Mondjuk el se tudom képzelni, ez jobb vagy rosszabb válasz-e, mintha macskát, kutyát vagy éppen fülesbaglyot, széncinegét vagy levelibékát mondtam volna.
Nem hinném, hogy nagy jelentősége volt ennek a kérdésnek. Lehet, hogy csak afféle figyelemelterelő kérdés volt, hogy ne tűnjön föl egy előtte vagy utána föltett, valóban lényeges kérdés. Vagy unatkozott a HR-es, és ilyen pihent agyú dolgokat talált ki.
Görény. Miért? Hogy jól lefingjam azt, aki ilyen hülye kérdést tesz fel. Kb ez lenne a helyes válasz.
Milyen munkáltato az, akitől csak ilyen hülyeségre futja?
Mindegy, mit mondasz, csak tudd összefüggésbe hozni a munkáddal; hangya, mert nekem mindig ténykednem kell (szorgos), kutya, mert kitartok mások mellett (hűséges), farkas, mert falkában jobban érzem magam (csapatjátékos), stb.
Szerintem a Lost-ban volt ez, az alternatív univerzumban, emlékszem, hogy a csávó erre kifakadt, hogy szeretne állást szerezni anélkül, hogy megkérdezném, milyen állat volt. A csaj, aki utána odament hozzá, segítőkész volt és nem tette fel neki már ezeket a kérdéseket.
Úgy, ahogy a #6-os mondja. Kreatívabb, mintha csak annyit kérdeznének, hogy mik az erősségeid.
Én macska lennék, mert szeretem az önálló munkavégzést, ezek mellett kitartó vagyok. "9 életem van."
"reális ember vagyok"
És a realista gondolkodású emberek nem tudnak absztrakt kérdésekre válaszolni? A pszichológiában elég megbízható indikátora ez az autizmusra való hajlamnak.
Eleve a hipotézisek felállításához is elengedhetetlen képesség, úgyhogy ironikus módon a tudományos igényű gondolkodáshoz szükséges, és kicsit sem realista. Egyébként a reális szó azt jelenti, hogy valós, tehát annyit mondtál ezzel, hogy te nem egy fiktív ember vagy.
Szerintem is csak kreativitást mér ez a kérdés, tehát nem annyira a válasz a fontos, mint inkább reakciód.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!