Szégyen, hogy lány vagyok, de nem tudok főzni?
Figyelt kérdés
23 éves vagyok, anyukám nagyon jól főz, de valahogy engem sosem vonzott a konyha. A barátomnak szakács szakmája van, imád főzni, így amikor elköltöztem otthonról se voltam rákényszerülve, hogy megtanuljak. A barátom anyukája szerint ez hatalmas szégyen, alap lenne, hogy munka után nem a fia áll a tűzhely mellett, hanem nekem kellene, a nőnek. Mosogatni, takarítani, bevásárulni, stb mindketten szoktunk, egyedül főzni nem szoktam. Ez tényleg szégyen? Miért baj, hogy bár nő vagyok nem vagyok konyhatündér? Ha akarnék biztos meg tudnék tanulni, de nem is akarok.2019. júl. 16. 17:39
11/39 anonim válasza:
Sógornőm sem tud főzni, de senki nem nézi le. Viszont nagyon nagyon szép tortákat, süteményeket készít. Neki ez az erőssége ennyi.
12/39 anonim válasza:
Abszulut nem szégyen, miért is lenne az? Nem értem ezeket a skatujázós embereket akik csak azért elvárják hogy egy nő főzzön vagy mosogasson mert ő a nő. Sőt tudok egy jó példát is erre, baráti körömben van egy család akiknek a fiuk velem egy idős ( lassan 30 ) és a fiú és a férj is tud méghozzá nagyon finomakat főzni, de a feleség nem. Nem problémáznak ezen és 30 éve együtt vannak. Én pl 28/F vagyok, ennek ellenére tudok és szeretek is főzni, de még kicsit sem lenne hátrány ha a jövendőbelim nem tudna és vagy szeretne főzni.
13/39 anonim válasza:
Ha magadnak akarsz megfelelni,oké.Ha az anyósnak,akkor gond van.2019 van,lépjünk már túl a hülye sztereotípiákon! 37F
14/39 anonim válasza:
Én férfi létemre nemtudok, és épp gondolkodom azon hogy hogyan éljek majd el konzervkajákon, mivel 21 évesen nem volt még barátnőm, és már eléggé le is mondtam róla. Tejbegrizt, tojásrántottát meg ilyen alap dolgokat tudok megcsinálni, ja meg tésztát főzni, úgyhogy egy jó sajtos tészta vagy túrós is menne néha, akár spaghetti valami bolti szósszal. Ha meg a nő se tudna és nekem kellene, akkor ilyen kajákon élnénk, vagy belekezdenék esetleg egy két recept alapján valami borzalomba.
15/39 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Egyszerű ételeket, mint a rántott hús, gyros, palacsinta vagy oldalast sütni én is tudok. Úgy értettem, hogy nem tudok főzni, hogy mondjuk egy babgulyást nem tudnék elkészíteni vagy, ha valaki azt mondaná csináljak egy habarást azt se tudnám hogyan kezdjek hozzá. Húslevest, sült husikat, egyszerű és könnyű ételeket én is szoktam csinálni, igaz nagyon ritkán. (2 havonta 1x kb.)
2019. júl. 16. 18:20
16/39 anonim válasza:
Valahol nem csodalkozom az anyós hozzáálláson. Ő pont ahhoz a generaciohoz tartozik ahol a nőknél már alap volt,hogy ők is dolgozzanak,de a párjuk meg még otthonrol azt a mintát hozta,hogy a nő dolga a házimunka. Ennek a kettőnek a kombinációja az a kizsigerelt nők tábora akiket sajnos a környezetemből is jól ismerek,akiknek a dupla műszak jut mindennap. Sajnálom anyósod is hogy még ennek az idejétmúlt rögeszmének a rabja
17/39 A kérdező kommentje:
#16 Sajnos sok mindenben szerintem furán gondolkozik. Például, ha úgy megyünk át hozzá, hogy van rajtam smink egyből azzal jön, hogy 5 év múlva 40nek fogok kinézni, szégyelni fogok utcára menni, ha lesz gyerekünk csúffolni fogják emiatt. Amikor megtudta, hogy szoliba járok napokig hallgattam tőle, hogy bőrrákom lesz, tönkreteszem magam és az egészségemet vele. A főzéssel kapcsolatban a másik mániája, hogy szar anya leszek emiatt, nem fogom tudni ellátni a saját gyerekemet megfelelően, és mennyire megnehezítem ezzel a hozzáállással a barátom életét. Imádnivaló a nő.
2019. júl. 16. 18:34
18/39 anonim válasza:
Nekem tipikus anyósnak tűnik innen.
19/39 anonim válasza:
Szerintem anyósnak mindenben igaza van, gondolkodj el szépen ezen. Az egy igazi asszony. Olyan kell nekem csak fiatalba.
20/39 anonim válasza:
Azért egy kicsit tanulj meg főzni, így a barátodat is meg tudod lepni na meg persze az anyósodat is,mondom ez én aki most kezdi tanulni :-D
21F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!