Más is gyűlöli a nyarat?
Rosszul fogalmaztam. A nyár alatt arra gondoltam, amikor 30+ fokok vannak napokig, áll a levegő, brutál páratartalom, kb. mintha valami esőerdőben lennénk (és az a durva, hogy akkor is ez van, ha hetek óta nem volt eső), és reggelente sincs egyáltalán friss levegő.
34 vagyok, és emlékszem rá, hogy 20-25 évvel ezelőtt élhető, és szerethető nyarak voltak.
Na nem mintha akkor nem fordult volna elő, hogy akár 38-40 fok is legyen, de az igen ritka volt, nem tartott sokáig, és mindig komolyabb felfrissülés követte. Gyakran előfordult, hogy délután, v. este bezavart minket a bringázásból egy komolyabb zivatar, de aztán másnap újra szép idő lett. Voltak akkor is aszályosabb időszakok, de nem ennyire, mint manapság.
Most szinte csak a végletek vannak, vagy napokig tartó esőzés igazi, lehűlés nélkül, vagy még rohasztóbb meleg akár 2-3 hétig egy huzamban.
Valahol irigylem a mai tizenéveseket, ők már ebbe születtek bele, úgy tudják ilyen a normál magyar nyár, és hozzászoktak, jobban elviselik. Illetve azokat is borzasztóan irigylem akik akár idősebbek, de mégis tök jól bírják a 35 fokokat is, és szeretik is. Bárcsak én is ilyen lennék, mert nekem a nyár egy végtelen szenvedés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!