Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért szőrtelen a mai fiatalok...

Miért szőrtelen a mai fiatalok többsége? Ti szőrtelenítetek? És ha igen, akkor általában hol? Karon? (röviden lent)

Figyelt kérdés

úgy értem, hogy a mai 18-35 év közöttieket ahogy néztem (én ilyeneket láttam), a többsége, nem mindenki, de a többsége szőrtelen karral rendelkezik, inkább a lábukon van szőr, de szőrtelen felsőtestet is sokszor látni (pl ha trikoban mennek most ebben a melegben főleg)

de hogy inkébb szőrtelenek, és pl, a karjukon, mellkasukon, de egyeseknek a lábukon is semmi szőr nincs, még pihék sem

tehát ők szőrtelenítenek vagy genetikailag ilyenek? vagy más oka van? ti szőrtelenítetek?

2019. jún. 14. 12:17
1 2 3 4 5
 21/44 Lili8989 ***** válasza:
0%
A piercing nem büdös, így nem zavar...
2019. jún. 17. 19:42
 22/44 anonim ***** válasza:
100%
Az előbb még az volt a bajod, hogy kilátszik, most meg már hirtelen büdös lett? Hidd el, te is büdös vagy mások számára szőrtelenül is, csak a saját testszagodat nem érzed.
2019. jún. 17. 19:52
 23/44 DreamWeaver ***** válasza:
100%

Ideje tisztázni az igényesség/igénytelenség fogalmát. Igényesek lehetünk a munkánkra, amikor dolgozunk. Igényesek lehetünk a környezetünkkel, ahol lakunk, vagy tágabb értelemben ahol élünk. Igényesek lehetünk a gondolatainkkal, vagy a szavainkkal. De itt ebben az esetben mondjuk igényesnek nevezhető az, aki odafigyel a testi higéniájára. És igénytelennek az, aki nem figyel oda a testi higéniájára.

Na mármost mi történik akkor, amikor valaki - tegyük fel egy nő - leborotválja a fanszőrzetét. A helyén könnyebb, vagy súlyosabb irritációk, gyulladások, bőrbetegségek, fertőzések jelennek meg. A dolgot súlyosbítja, hogy mivel a női nemi szerv "nyitott" ellentétben a férfiével, a fertőzések könnyen bekerülhetnek és hüvelyi, vagy húgyúti fertőzéseket okozhatnak. Ezek egyike, vagy mindegyike 100ból 99 nőt érint enyhébb, vagy súlyosabb mértékben. Én konkrétan nem egy olyan esetről tudok, amikor az adott nő negyedévente szaladgált orvoshoz fertőzésekkel. Majd amikor a szőrzetét elkezdte meghagyni és csak a hosszát nyírta, a fertőzések elmaradtak.

Ezek szerint kimondható, hogy a teljes szőrtelenítés nők esetében higéniai kockázatot jelent. Márpedig amelyik nő ad a testi higéniájára, tehát igényes, az nem kockáztatja azt gyulladásokkal, fertőzésekkel, stb.

Az igényes nő tehát nem távolítja el a fanszőrzetét, legfeljebb a combhajlatból és két oldalt, ahol kívülérne a fehérneműn. Bár ez utóbbiak éppen a hab a tortán, de ez csak az én személyes szubjektív véleményem. A kiütéseket, pattanásokat, amik a leborotvált felületeken keletkeznek, nyilván kezeli, ami pénzbe kerül. Ha jobban tetszik neki, akkor rövidebbre nyírja, csak itt is figyelni kell a hosszra, mert a 2-3 centinél rövidebb szúrhat. Emellett rendszeresen tisztálkodik, használ dezodort, vagy parfümöt és rendszeresen váltja a ruházatát, amelyeket rendszeresen mos. Ez az igényes nő meghatározása testi higénia terén. És lényegében az igényes férfié is. Utóbbi feltételeknek lehet megfelelni és nem megfelelni szőrösen és szőrtelenítetten is.

2019. jún. 18. 01:38
 24/44 DreamWeaver ***** válasza:
100%

Én sem értek egyet azokkal, akik úgy tartják, hogy a nők divatból szőrtelenítenek. Volt a kilencvenes évek második felében pár év, amikor ez divat volt itthon. Aztán lecsengett és a helyét átvette az agymosás és nyomában a pánik és a hisztéria. A jelenség maradt, csak alakot váltott. Nagyon fontos jól bánni a ténymegállapításokkal. Ma a nők, akik szőrtelenítenek, nem azért teszik, mert igénytelenek, vagy mert az igénytelen volna, ha nem tennék, hanem mert félnek és rettegnek attól, hogy emiatt igénytelennek fogják őket bélyegezni, hátrányos megkülönböztetésben részesülnek és másodrangú nőkként fogják őket kezelni a magánéletükben.

Az az egészpályás média agymosás, ami az ezredfordulót követő 4-5 évben lezajlott a kb fél tucatnyi férfimagazinnal, bulvárszennylapokkal, reality showkkal, trash talk showkkal és kitapintható célja volt, hogy a szőrtelenséget kizárólag előre kiválogatott "szép emberekkel" propagálja, a szőrösséget pedig szintén válogatott, ránézésre is rendezetlen elméjű, nyomorult életkörülmények között élő funkcionális analfabétákkal, olyan traumát hagyott abban a generációban, akik akkor voltak életük érzelmileg legfogékonyabb és legsérülékenyebb szakaszában, ami ezeknek a ma már fiatal felnőtt lányoknak és srácoknak valószínűleg végig fogja kísérni az egész életét, ha lélekben nem tudják magukat megerősíteni. Női vonatkozásban az 1985 és 1994 között születettekról van szó. Az 1995 után születettek általánosságban én úgy látom, fogékonyabbak a természetességre és sokan közülük már nem érzik kizártnak, hogy itt-ott elhagyják a borotvát. Az 1985 előtt születettek pedig, akik anno kb 15 évvel ezelőtt 20+, 30+, 40+, 50+ évesen kezdtek szőrteleníteni, ma már továbblépnének és eltekintenének ettől az agyrémtől. És ez határozott optimizmussal tölt el engem a jövőre nézve.

2019. jún. 18. 01:40
 25/44 DreamWeaver ***** válasza:
100%

Azt írod, menstruációs ciklus alatt a vér beleragad a szőrzetbe. Mikor is volt neked legutóbb olyan mértékű szőrzeted, amibe beleragadhatott a vér? Gyanítom, hogy soha, mert kb 12-13 éves korod óta szőrtelenítesz, hiszen undorodsz a szőrzettől. Tehát hiedelmek alapján ítélsz. Annyi hozzátartozik az igazsághoz, hogy ha nem használsz semmilyen tisztasági eszközt, és a ciklus ellenére napokig nem fürdesz, akkor bizony beleragad. Tampont használva ennek az esélye minimális. Betét mellett pedig ott van kéznél a jól bevált zuhanyrózsa és a langyos víz. És mindez tart 30ból 3-5 napig. Egyébként a ciklus idején a legfontosabb a szőrzet ottléte. A vér ugyanis intenzíven vonzza a baktériumokat, amik ha van szőrzet, többnyire azon megütköznek és onnan tisztálkodáskor könnyen lemoshatóak, ha pedig nincs szőrzet, akkor akadálymentesen juthatnak be a hüvelybe ismét a fertőzések esélyét emelve. A serdülőkor idején a lányoknál először sűrűsödik ki a szőrzet és később jelentkezik az első menstuációs ciklus. A sorrend nem véletlen.

Szőrös hónaljat hogyan lehet normálisan bedezodorálni?... Rém egyszerűen. Sokféle dezodort készítenek. Te valószínűleg a fehér színű száraz stift dezodorra gondolsz, ami tényleg beleragad a szőrzetbe. De ott van az általában kék, vagy zöld színű kemény zselés stift, ami nem ragad bele. Aztán ott van a kinyomható folyékony zselés, ami szintén nem okoz gondot és a golyós stift. Ez kapásból három opció, amivel minden gond nélkül lehet szőrös hónaljat dezodorálni. És akkor az aerosolokat még nem említettem.

Azt írod, azért születik kevesebb gyerek, mert az embereknek nincs pénze. Ma Magyarország bár európai szinten - bocsánat, úniós szinten - sereghajtó, világviszonylatban viszont a jóléti társadalmak közé tartozik. Egyetértek azzal, hogy a gyerek pénzkérdés is és csak szeretetből nem lakik jól, bár a szeretet kulcsfontosságú tényező. De szerte a világon ott születnek nagyobb számban gyerekek, ahol szegénység van, éhínség, nélkülözés. És Európában, vagy az Államokban ugyanez a helyzet. Azokban a térségekben nagyobb a népszaporulat, ahol kevesebb a pénz és az étel. Erre persze lehetne mondani, hogy a fejlettebb régiókban a nők a karriert sorrendben előre helyezik, és ezzel nekem semmi kifogásom nincs, de akkor 30 felett születésszámrobbanást kellene tapasztalni. De éppen a harmincas nők között van a legtöbb szingli és gyermektelen és még csak a diplomások aránya sem jelentős. Én sem állítom, hogy a szőrtelenítés a főgonosz, vagy a főfelelős. Itt van az internet, vagy a tömegkommunikációs eszközök, amik elvonják az egyének figyelmét egymásról, még a szexről is. De be kell látni, hogy a szőrtelenítési kultúrával egy olyan életkort tartósítunk magunkban - a gyerekkort - , ami jellemzően és jó esetben mentes volt a napi stressztől, gondoktól és felelősségvállalástól, ez kihathat a viselkedésünkre és a jövőtervezésünkre. És ezzel számolni kell.

2019. jún. 18. 01:41
 26/44 DreamWeaver ***** válasza:
47%
Kedves 72%-os topic-társam! Megértem az indulataidat és többnyire osztom is az aggodalmaidat. Mégis arra kérlek, hogy vedd figyelembe, hogy egy nővel kommunikálsz. Lehet, hogy nem értesz egyet vele, én sem. De ilyen hangon senkivel, de legfőképp egy nővel nem elegáns beszélni. Próbáld meg az indulataidat kreatívan átformálni. Lili valószínűleg amúgy egy kedves és szelíd lány és ő sem akart megsérteni senkit, de ha sarokba szorítják, akkor karmol. Vagyunk így egy páran, nem? Ráadásul mi férfiak, és pláne még ellenvéleményűek is többségben is vagyunk itt ővele szemben, és az ilyen erőfölénnyel visszaélni se nem férfias, se nem sportszerű.
2019. jún. 18. 01:43
 27/44 anonim ***** válasza:
23%

01:43, az itt a probléma, hogy kisregényt írsz az agymosásról, meg hogy miért is butaság ez a hisztéria a női szőrtelenítés körül, ennek ellenére mégis te is egyből azt feltételezed, hogy aki nem szőrtelenít, az csakis férfi lehet.

Másrészt ha valaki egyből azzal száll be egy beszélgetésbe, hogy bunkó módon beszél ismeretlen emberekről, aztán lehülyézi azt, aki feltesz neki egy kérdést, az az én szememben nem nő, legfeljebb neveletlen, buta kislány.

2019. jún. 18. 02:01
 28/44 DreamWeaver ***** válasza:
100%
Ha konkrétabban rámutatsz arra a kijelentésemre, amiben én azt feltételezem, hogy aki nem szőrtelenít, az csakis férfi lehet, akkor talán tudok reagálni is rá.
2019. jún. 18. 02:55
 29/44 Lili8989 ***** válasza:
26%
Olvasom, olvasom. Ott tartok, hogy zuhanyrózsa. Hol? A munkahelyen? Legjobb esetben is csak reggel, meg este tudok zuhanyozni. Tehát napközben beleragad. És nem 12 éves korom óta menstruálok, hanem 8 (igen, nem mindenki olyan szerencsés, hogy 12 eves koráig elhúzódik.
2019. jún. 18. 05:35
 30/44 Lili8989 ***** válasza:
0%
"De szerte a világon ott születnek nagyobb számban gyerekek, ahol szegénység van, éhínség, nélkülözés. " Ez pontos! De ez lenne a követendő példa?? Nem, a magyarnak van esze, és felméri, hogy tán nem kene szülni a havi 200 ezres fizetésre, mert míg a cigánynak kb. semmi igenye nincs a gyereke életkörülményeire, addig egy magyar szülőnek van igénye arra, hogy pl. télen tudjon csízmát adnina gyereke lábára (az aktualis meretének megfelelőt, mivel a tavalyit úgyis kinőtte).
2019. jún. 18. 05:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!