Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Az miért van hogy fiatalként...

Az miért van hogy fiatalként gyorsnak érzem az idő múlását?

Figyelt kérdés

Rettentő gyorsan telik az idő, egyszerűen nem akarom elhinni hogy lassan belépünk a 2020-as évekbe. Még leírni is furcsa lesz. Az az érdekes hogy az öcsém 13 éves és csodálkozik hogy már lassan nyári szünet ??

Ilyen tudományos cikkekben azt olvastam hogy csak az öregek számára telik gyorsan az idő mert így érzékelik. Most akkor hogy van ez ??

2019. jún. 4. 11:56
 1/6 anonim ***** válasza:

Számomra az elmúlt 4 év nagyon hamar elrepült. Még most is nehezen fogom fel, hogy most érettségiz(t)em. :)

Azelőtti 2 év nagyon lassan telt, valószínűleg a rossz közösség miatt. Középiskolában sokkal jobb volt az osztályközösség, sajnos hamar eltelt ez a 4 év. Szívesen maradtam volna még...:)

2019. jún. 4. 12:08
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Számomra egyértelműen 30 felett kezdett el gyorsabban telni az idő. Van olyan nap, hogy lefekvéshez készülődök, és rádöbbenek, hogy szinte még csak most keltem fel.
2019. jún. 4. 12:14
 3/6 A kérdező kommentje:

De nem a napok telnek gyorsan hanem az évek. Egyszerűen félek hogy hirtelen eltelik több évtized és öreg leszek.

20/f

2019. jún. 4. 12:35
 4/6 anonim ***** válasza:

Mert felgyorsult világban élünk. Rengeteg inger ér bennünket. Sokszor terveink vannak több hónapra, fél évre előre.

Ha idősebb leszel, még gyorsabbnak fogod érezni.

2019. jún. 4. 12:52
 5/6 A kérdező kommentje:

De nem vagyok öreg

2019. jún. 4. 13:07
 6/6 anonim ***** válasza:

Nem is mondtam, hogy öreg vagy, azt mondtam, hogy ha idősebb leszel ez még inkább így lesz.

Az én 13 éves gyerekem is mondogatja, hogy gyorsan telik az idő.

35 után meg az ember azt érzi, hogy egyik szülinapját követi a másik szülinap, és mintha csak 2 hónap telt volna el, nem egy év.

Van erről amúgy egy könyv is, nagyon jó, esetleg nézz bele, ha érdekel ez a téma:

[link]

2019. jún. 4. 14:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!