Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogy dolgozzam azt fel, hogy...

Hogy dolgozzam azt fel, hogy megbuktam?

Figyelt kérdés

Mindig odatettem magamat, csináltam, ott ültem legelöl, nem pedig az egész órát végig pofáztam, mint egyesek, végül hármassal végeztem. Most azonban megbuktam, épp annyi pontom lett, hogy szóbelizni mehessek. Aki meg egész évben semmit nem csinált laza kettessel átment. Soha nem buktam meg semmiből, négy évem úgy telt, hogy magántanárhoz jártam, sokszor 3 órát is rászántam a tananyagra, az órákon figyeltem, azonban 2 évig olyan tanárom volt, aki nem nagyon tartott órát(az életét mesélte helyette), így nagyon lemaradtam, de továbbra is csináltam amit kellett.

Úgy érzem több éves munkám úszott el, elvesztettem a motivációmat és össze vagyok esve, kedden mennem kell be konzultációra, de a hányinger kerülget. Majd elsüllyedek szégyenemben, legszívesebben elásnám magam. Hogy fogadjam ezt el?

2019. máj. 19. 20:15
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
93%

Ne hallgass a gúnyolódókra! Én tudom milyen mikor szenved az ember a matekkal. 2 évig jártam én is külön tanárhoz, így érettségiztem le hármasra. 6 pont kellett volna a négyeshez. Viszont fősulin megbuktam matekból, amiatt csúsztam egy évet Én is tragédiának éltem meg, viszont azóta kijártam a fősulit is,dolgozok... Te pedig nem buktál még meg hiszen ott a szóbeli amin kizártnak tartom, hogy megbuktatnak. Menj be a konzultációra, készülj a vizsgára aztán menni fog nyugi. ;) Fel a fejjel!

24N

2019. máj. 19. 20:44
 12/17 anonim ***** válasza:
92%

Teljes mértékben megértem, átérzem az érzést, amiről írsz. Nekem akkor volt hasonló érzésem, amikor egész félévben bejártam minden előadásra, az kapott jelest vizsgakor, aki csak vizsgázni jött be, soha előtte nem látták, én meg... :-(

Mégis azt mondom: előre nézz ne vissza, mert ha ezen gyötrődsz, visszanézel akkor elveszed az energiát a szóbeli felkészüléstől. :-( Koncentrálj a szóbeli sikerességére most.

Ne gondolj most a veszteségre, előre kell tekinteni most. Ha meglesz a szóbeli utána se gondolj rá... Ezek a gondolatok csak arra jók hogy energia menjen el rájuk, rosszul érezd magad e gondolatok miatt, de nem tudsz mit tenni.

Ne gondolj a szégyenre, ne gondolj olyanokat hogy "elásnám magam"...

2019. máj. 19. 20:49
 13/17 anonim ***** válasza:
42%
Teljesen átérzem a helyzetedet, én is most érettségiztem, dicséretes 5-ös és kitűnő voltam 4 évig, most pedig azon kell izgulnom, hogy megbuktam-e a matek érettségin... :) Nagyon sírtam egésznap az érettségi után, de a szüleim megnyugtattak, hogy ez mostmár megtörtént, egy jó példa volt, mostmár ne foglalkozzak vele, csak a többivel. Tanulj a szóbelire, teszteld magad, ne legyen olyan kérdés, amihez még csak hozzákezdeni sem tudsz, legalább elindulni tudj. Minden pont, csak sosem tudhatod mire kapod. Forgasd sokat a függvénytáblázatot, hogy álmodból felkeltve tudd mi hol van és azzal sem kell időt tölteni, hogy keresgélsz és végül, de nem utolsó sorban; fejezd be az okolgatást, csak idegesíted magad (hidd el, tapasztalatból mondom), néhány napot tölts azzal, hogy megnyugszol, rendszerezd a dolgokat a fejedben, hogy hány napod van, oszd be a tanulnivalót és hajrá! Ezt az oldalt pedig ajánlom a felkészüléshez: [link] Sok szerencsét! – Egy sorstárs
2019. máj. 19. 21:01
 14/17 anonim ***** válasza:
44%
Jaj, de utálom ezeket a "hogyan dolgozzam fel" önsajnáltatásokat! Nem buktál meg! Május 19-én te semmilyen osztályzatot nem kaptál. Szóbelizni fogsz matematikából is a többi mellett, ennyi történt. Járj be konzultációra, köszönd meg a tanárnak, használj ki minél több alkalmat, amit felajánl, és próbálj meg korrepetitort szerezni, aki ismeri a szóbeli menetét, és majd szépen átmész. Volt már ilyen a világtörténelemben. A tétel három egyszerű, az elméleti anyag elsajátítását számon kérő kérdést (definíció, illetve tétel kimondását, vagy ezek közvetlen alkalmazását megkívánó egyszerű feladatot), valamint 3 feladatot tartalmaz.
2019. máj. 19. 21:01
 15/17 anonim ***** válasza:
0%
Én megértelek kérdezö, matekból én is mindig buktam. Nagyon nehéz. Viszont a szóbelin nagyon jól kéne teljesitened hogy àtmenj. Csak úgy nem fognak felpontozni hogy meglegyen a kettes, szerintem. És sajnos létezik hogy buknak az érettségin nem megy àt mindenki. Söt minden évben rengetegen buknak volt is róla statisztika hogy mennyien nem kaptak bizit végül 2017-ben. De a gyakorisok azok nem ismerik a bukàst. Itt mindenki zseni, egyetemet végzett ember.
2019. máj. 19. 22:25
 16/17 anonim ***** válasza:
35%

"Itt mindenki zseni, egyetemet végzett ember."

Nem, nem mindenki zseni, nem is kell zseninek lenni ahhoz, hogy egy középszintű érettségin átmenjen az emberek.

Mik is voltak idén a matek érettségiben? Fel volt sorolva 5 szám, és hogy melyik osztható 3-al és 5-el, vagy valami hasonlóan színvonalas feladat. :D

2019. máj. 19. 22:35
 17/17 anonim ***** válasza:
83%
#15: Azt hiszem 25 ponttól van meg a kettes. Te milyen nagyon sok pontról beszélsz? Ráadásul többen leírtuk, hogy rosszak voltunk voltunk matekból. Én is leírtam, hogy buktam belőle a fősulin,attól mert nem lett bukás az érettségim. Szerintem senki nem állította magáról itt a kérdés alatt, hogy zseni lenne. Pont hogy szinte mindannyian biztattuk. Ráadásul ha megvan annyi pontja hogy szóbelizhessen, akkor nem kell neki sok a ketteshez és ha készülni fog, biztos vagyok benne, hogy meg fogják adni neki. A tanároknak se az a célja, hogy valaki októberben is érettségizzen. Ne legyél rosszindulatú mert vissza fog ütni rád!
2019. máj. 19. 23:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!