Hogy dolgozzam azt fel, hogy megbuktam?
Mindig odatettem magamat, csináltam, ott ültem legelöl, nem pedig az egész órát végig pofáztam, mint egyesek, végül hármassal végeztem. Most azonban megbuktam, épp annyi pontom lett, hogy szóbelizni mehessek. Aki meg egész évben semmit nem csinált laza kettessel átment. Soha nem buktam meg semmiből, négy évem úgy telt, hogy magántanárhoz jártam, sokszor 3 órát is rászántam a tananyagra, az órákon figyeltem, azonban 2 évig olyan tanárom volt, aki nem nagyon tartott órát(az életét mesélte helyette), így nagyon lemaradtam, de továbbra is csináltam amit kellett.
Úgy érzem több éves munkám úszott el, elvesztettem a motivációmat és össze vagyok esve, kedden mennem kell be konzultációra, de a hányinger kerülget. Majd elsüllyedek szégyenemben, legszívesebben elásnám magam. Hogy fogadjam ezt el?
Ne hallgass a gúnyolódókra! Én tudom milyen mikor szenved az ember a matekkal. 2 évig jártam én is külön tanárhoz, így érettségiztem le hármasra. 6 pont kellett volna a négyeshez. Viszont fősulin megbuktam matekból, amiatt csúsztam egy évet Én is tragédiának éltem meg, viszont azóta kijártam a fősulit is,dolgozok... Te pedig nem buktál még meg hiszen ott a szóbeli amin kizártnak tartom, hogy megbuktatnak. Menj be a konzultációra, készülj a vizsgára aztán menni fog nyugi. ;) Fel a fejjel!
24N
Teljes mértékben megértem, átérzem az érzést, amiről írsz. Nekem akkor volt hasonló érzésem, amikor egész félévben bejártam minden előadásra, az kapott jelest vizsgakor, aki csak vizsgázni jött be, soha előtte nem látták, én meg... :-(
Mégis azt mondom: előre nézz ne vissza, mert ha ezen gyötrődsz, visszanézel akkor elveszed az energiát a szóbeli felkészüléstől. :-( Koncentrálj a szóbeli sikerességére most.
Ne gondolj most a veszteségre, előre kell tekinteni most. Ha meglesz a szóbeli utána se gondolj rá... Ezek a gondolatok csak arra jók hogy energia menjen el rájuk, rosszul érezd magad e gondolatok miatt, de nem tudsz mit tenni.
Ne gondolj a szégyenre, ne gondolj olyanokat hogy "elásnám magam"...
"Itt mindenki zseni, egyetemet végzett ember."
Nem, nem mindenki zseni, nem is kell zseninek lenni ahhoz, hogy egy középszintű érettségin átmenjen az emberek.
Mik is voltak idén a matek érettségiben? Fel volt sorolva 5 szám, és hogy melyik osztható 3-al és 5-el, vagy valami hasonlóan színvonalas feladat. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!