Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Néhányan miért viselkednek...

Néhányan miért viselkednek úgy, mintha ők "különbek" lennének a másiknál?

Figyelt kérdés
Viszonylag gyakran válaszolok ezen az oldalon feltett kérdésekre. A válaszomat mindig átgondolom, és megpróbálok a legjobb tudásom, ismereteim alapján válaszolni, a kérdezőt nem félrevezetni. Ha bizonytalan vagyok egy kérdést illetően, sokszor utánanézek, utána olvasok, bár bevallom ezt nem minden esetben teszem meg. Azonban a válaszomat mindig a lehető legjobb és jobbító, vagy segítő szándékkal írom. Azt kell tapasztaljam, hogy a válaszaim, azóta, mióta regisztráltam, nagyon sok esetben negatív minősítést kapnak, a pontozásom zuhanórepülésbe fogott., bár ez kevéssé érint, hiszen az ember nem azért válaszol egy kérdésre, hogy éljenezzék, hanem azért, mert úgy gondolja, hogy a válaszával esetleg segítséget nyújthat a kérdezőnek. Itt következik a kérdés: "MIÉRT" állnak mások rosszindulatúan az adott válaszomhoz? Magamat reális felfogású, tájékozott, segítő szándékú embernek ismerem, és az is vagyok. GYIK felhasználók, akkor miért pontoztok le? Hülyeségeket nem szoktam írni.

2019. máj. 13. 23:10
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Valamennyi válaszadónak köszönetemet fejezem ki, pusztán azért, mert időt szakított a kérdésem elolvasására, valamint annak megválaszolására.

Az 1-es válaszadótól elnézést kérek azért, amiért nem jól értelmeztem a válaszát, és elhamarkodott kommentet küldtem.

Külön köszönetem a 8-as válaszírónak, aki messzemenőkig kimerítő, mindenre kiterjedő magyarázatot adott, azonban a válasza megerősített abban, hogy a kérdésem feltevése helyénvaló volt.

"Mindig azok a válaszok vannak felpontozva, ami közhelynek mondható"

Közhelyet még soha nem válaszoltam, mert ha és amennyiben csak közhellyel tudok szolgálni, úgy inkább hallgatok.

"Nem tudják felfogni, mivel a válaszom célzott".

Egy feltett kérdésre, milyen más módon lehetne választ adni, mint célzottan? Hiszen a válasz a kérdésre irányul, tehát célzott.

"érvelés nem biztos, hogy kielégítő válasz"

Lózungokat nem szoktam válaszként küldeni, csakis "alátámasztott érvelés"-t.

Egyszer privátban valaki azt kérdezte tőlem: "- Ki vagy Te, hogy 95 %-on állnak a válaszaid? Biztos valami pszichológus vagy, és olyan válaszokat adsz, amit az emberek hallani szeretnének?"

Ettől az időponttól kiindulva kezdtek a válaszaim lepontozásra kerülni.

Az pedig, hogy a pontjaim mennyiben érvényesülnek, az közel sem jelenti azt, "hogy nincs már tiszta/független gondolatom", és ha fel-, vagy lepontoznak attól nem tartom magamat sem többre, sem kevesebbre, és "az egom nem érzi magát feszélyezve".

2019. máj. 14. 12:34
 12/15 A kérdező kommentje:
Amit még kifelejtettem, és a kérdésem valójában ezért tettem fel, az az oldal működésének, működtetésének kritizálására irányul, mert egy kérdésre adott választ a kérdezőnek lenne joga minősíteni, eldönteni, hogy számára a válasz kielégítő, avagy megfelelő-e. Más válaszadók ne dönthessék el azt, hogy az adott válasz a kérdező számára megfelelő-e, hiszen nem mások véleményének megalapozása, avagy ellenszenve kivívása miatt gondoljuk úgy, hogy egy adott kérdésre válaszolunk.
2019. máj. 14. 12:55
 13/15 anonim ***** válasza:

"Más válaszadók ne dönthessék el azt, hogy az adott válasz a kérdező számára megfelelő-e, hiszen nem mások véleményének megalapozása, avagy ellenszenve kivívása miatt gondoljuk úgy, hogy egy adott kérdésre válaszolunk."

Ezt már megbeszéltük párszor. Sok esetben pont maga a kérdező tudja a legkevésbé, hogy az adott választ megfelelő volt-e számára.

2019. máj. 14. 13:17
 14/15 Presumptuous_Pisces ***** válasza:

Magadra vetted, amit írtam, holott nem rád értettem, hogyan is tudnám, hisz nem tudom melyek a Te válaszaid. A közhely alatt az olyan állításokat értem, mint például a szorongó, depressziós embernek szánt "csak akarni kell", a családi gondokkal küzdő fiatal felnőttnek (számomra még kamasz) 18 évesnek "felnőtt vagy, azt csinálsz amot akarsz" "költözz el". Tudományok kategóriában, amikor valaki mindenképp hozzáakar szólni a témához- holott nem megfelelően tájékozott, és belinkel egy nők lapjás/férfi magazinos, origos stb.. cikket, vagy a Wikipédiát. Legalább vehetné a fáradtságot, hogy egy publikációt kerítsen az adott témáról.

Visszatérve a "csak akarni kell"-hez, pár személynek a tevékenységét nyomon követtem az oldalon (ugye a név miatt könnyű volt), és Ők szeretettel válaszoltak vallási és ezotériás kérdésekre, kötekedő, lenéző stílusban "racionalitás" alatt. Ezzel arra szeretnék kilyukadni, hogy a mai tudomány és pszichológia álláspontján köztudott, hogy nem csak az egyén személyiségén/hozzáállásán múlik a dolog, hanem a környezetén is amiben felnőtt, x%-ban, plusz az öröklött genetikán és az ebből kifolyólagos limiteken. Szóval Ő maguk is "szemellenzővel" nézik a világot a tudomány hite alatt, és így becsmérelik más nézeteit. Lehet, hogy szándékosan hazudnak (megfelelve a nép elvárásainak), vagy lehet Önmaguknak is. Vagy egyszerűen tájékozatlanok.

A célzottat azért emeltem ki, mert pár személy magáénak érzi a kérdést, beleképzeli a saját helyzetébe, van aki ugye ennek hangot is ad "mint ha Én írtam volna a kérdést" stb... Figyelemmel kísérik a kérdésre kapott válaszokat, és amelyiket mégsem érzik "sajátjuknak", lepontozzák, vagy kötekedni kezdenek a kommentszekcióban- pedig a kérdezőnek lehet, hogy a válasz megfelelő/kielégítő volt. Továbbá azt is még ezalatt értem, hogy lehet általánosabb választ adni, nem konkrétan a teljes körű szituációra, hanem az adott témára, ezzel lefedve egy átlagot- gondolva arra, hogy nem csak a kérdező van ebben a helyzetben, hanem más is, és feltehetőleg felkeresi ezt a kérdést a közeljövőben, vagy már figyeli.

"nincs már szabad/tiszta/független gondolat", ismételten nem rád értettem, ha nem az olyan esetekre, mint amit kirészleteztem, a "csak akarni kell" példám alatt, és a pontozási szokást vagy tendenciát visszatérően a közhelyre vonatkozóan értem, az ember közelebbnek érzi magát ahhoz, ami megszokott, általános jelenség.

Akkor ezt megbeszéltük, senki sem érzi magát feszélyezve, csak tanácsolom, hogy kerüld a nyílt támadást. Én is beleestem már ebbe a csapdába, hogy megtámadtam egy válaszolót, pedig csak Én értelmeztem félre. Bevallom, kicsit szégyelltem magam, de hál' sikerült normális megvitatnunk a dolgot. Azért tudja ez az oldal a jó arcát is mutatni :), és nem kell annyira "magyarozni" (ez már konkrétan itt egy szitokszó), mivel más oldalon is megy a civakodás, és születnek alpári megnyilvánulások, csak aktívabbak a moderátorok.

Egyébként nem lenne annyira célszerű, ha csak a kérdező pontozhatna, inkább akkor már 2 pontozási rendszert kellene bevezetni. Most gondolj bele, hogy egy terméket/szolgáltatást csak hivatásos emberek értékelhetnének, mennyien félrevezetőnek tartanák, hisz az(ok) a személy(ek) is csak ember(ek), egyéni elvárásokkal. Bár mondjuk, az emberi érzelmi világot egyáltalán nem kéne hasznosság alatt ítélni, de ezt már túl komplikált lenne megoldani.

2019. máj. 15. 11:43
 15/15 A kérdező kommentje:

#14!

No, ilyen egy jó válasz, melyet - mint az előző válaszod is - köszönök. Élvezettel olvastam az abban kifejtett érveléseket. Hasonló színvonalú viszontválaszt nem tudok küldeni, hiszen nálamnál jóval magasabb szintű kvalitással rendelkező személlyel állok szemben.

Tanácsaid elfogadom, és a jövőben csak olyan kérdésre válaszolok, amely megválaszolásába a saját érzelmi világomat nem kell belekevernem, illetve nem keverem bele.

2019. máj. 15. 12:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!