Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Az emberek miért rendelkeznek...

Az emberek miért rendelkeznek ennyire hihetetlen beszűkült gondolkodásmóddal?

Figyelt kérdés
Főleg egyetemen tapasztaltam több alkalommal, hogy a világról mennyire beszűkülten tudnak csak gondolkodni. Például röhögnek azon, hogy a Biblia szerint az embert csak úgy sárból és agyagból gyúrták meg 6 nap alatt történt a világ teremtése. Azzal nincs is bajom, hogy nem hiszik el, ha nincs rá bizonyíték, illetve találnak jobb magyarázatot az ember vagy a világ keletkezésére. Nem a bibliai történeten van a hangsúly, bármit írhattam volna. Hanem egyszerűen elképzelni sem tudják, hogy ne mi legyünk a világ közepe, hogy esetleg vannak nálunk hatalmasabb lények, hogy még lehet mindig nagyon hiányos a tudásunk vagy hogy lehet nem is az a világunk, aminek eddig hittük. Én pl simán el tudom képzelni, hogy valahol valaki ül egy számítógép előtt, aztán a mi kis világunkkal szórakozik, ahogyan mi is tesszük ezt számtalan alkalommal pl. a SIMS játékban, hogy mást ne mondjuk. Az is lehet, hogy ez az általunk mondott több milliárd év, ami nekünk elképzelhetetlenül sok, az ott csak pár perc vagy pár óra. Vagy akár abba is bele tudok gondolni, hogy valahol mikroszkóppal szemlélnek minket, annyira parányi a világunk másokhoz képest. Ezek csak találgatások, képzelgések persze, de azt akartam szemlélni, hogy nyitott elmével jobb gondolkodni, nem csak begyepesedett módon élni a hétköznapi életet.
2019. ápr. 5. 12:24
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Én is körül vagyok véve ostoba emberekkel. Vallásosok, jósnőhöz járnak, minden szarban hisznek, aminek utána sem olvasnak. Ez nem nyitottság, ez butaság.

Amikről beszéls, ilyen science fiction alapötletek, könyvet írhatsz, de ha valakit nem érdekel, akkor nem érdekli, ettől nem lesz beszűkült. Ha kedveled a rockot, és agyfszt kapsz a tuctuctól, ezért utóbbit nem hallgatod, akkor nem beszűkült vagy, hanem vannak preferenciáid.

2019. ápr. 5. 21:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!