Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi ebből a kiút?

Mi ebből a kiút?

Figyelt kérdés
A helyzet az, hogy nincs érettségim, van 3 okjs szakmám próbálkoztam már nemtudom hanyadik helyre küldtem el az önéletrajzom, nem kaptam még visszajelzést egy helyről se, itthon vagyok már egy jó ideje, nincs emberekkel kontaktom, jóformán félek az emberektől is, itthon tengek a 4 fal közt, tudom hogy ez nemjó meg mást akarok csinálni, fejlődni szeretnék, de nem tudom hogy. érettségire visszatérve, mindig is nehezen ment a tanulás diszlexiás diszgráfiás diazkalkuliás vagyok, emiatt fel voltam mentve suliba matek osztályzat alól, pár éve próbálkoztam felnőtt fejjel esti sulival, érettségivel, 11 osztálytól kezdve, de annyira nem ment a tanulás hogy szinte minden tárgyból karót kaptam, na meg rájöttem hogy vannak tárgyak amik kapcsolódnak a korábbi évek tananyagához, én meg azokra már nem emlékeztem, ezért aztán otthagytam a sulit, de arra is gondoltam nemrég hogy újra megpróbálnám az esti sulit, csak a 9 osztálytól kezdeném. Anyám szerint felejtsem el a tanulást mert nem nekem való, és inkább egy jó szakmába kell megtalálni az örömöt. Ugyanakkor tervbe van az asztalos szakma ami majd szeptembertől indul 2 éves képzés. De az még odébb van. Én tényleg próbálkoznék az érettségivel mert szerintem nem lehetetlen hogy felzárkózzak, mert tudom hogy érettségi nélkül mindig is nehéz lesz. Csak hát anyám úgymond "nem engedi". Szóval itt vagyok már egy ideje munkanélkül az asztalos képzés meg még odébb van. Nemtudom mit csináljak olyan kilátástalan a helyzet, lehet depressziós is vagyok. Mit csináljak?
2019. márc. 31. 16:13
 1/6 A kérdező kommentje:
28f
2019. márc. 31. 16:14
 2/6 anonim ***** válasza:
Katonaság. Vonulj be!
2019. márc. 31. 16:24
 3/6 anonim ***** válasza:

Mi az a 3 szakma amivel nem tudsz elhelyezkedni?

Munkát mindig lehet találni. Főleg ha menekülni akarsz otthonról.

De legelöször rendezd a helyzetedet anyáddal.

Különben annyi az életednek. Nekem már kapó lett...

2019. márc. 31. 16:42
 4/6 anonim ***** válasza:

Nekem van érettségim, de a mai világban nem ér semmit. Felesleges asztalosnak tanulnod két évig, ha 3 okj-vel sem boldogulsz. Te lusta vagy, nem akarsz dolgozni!

McDonalds vagy Honvédség esetleg közmunka, bkv. Ennyi.

2019. márc. 31. 16:52
 5/6 anonim ***** válasza:

"Nem engedi", ne viccelj! Felnőtt ember vagy, azt csinálsz, amit te magad jónak tartasz.

https://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__egyeb-kerdese..

2019. márc. 31. 17:01
 6/6 anonim ***** válasza:
Vedd elő a régi tankönyveidet és olvasd ki őket, hogy annyival is előrébb legyél az érettségire való készülést illetően. Közben meg igenis keress munkát! Ne csak olyasmit vállalj el, amihez van szakképesítésed, hanem bármit, hogy ne csak tengj-lengj.
2019. márc. 31. 17:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!