Ha 24 évesen soha nem utaztam, késő elkezdeni "élni"?
Ha szeretnél utazgatni, bármikor megteheted. Mióta 6 ezerért oda-vissza elrepulsz Európán belül, azóta nem számít luxusnak. Jól megszervezve, alacsonyabb igényekkel fillérekért utazhatsz.
Egyedül is vagy barátnőkkel, csaladtagokkal.
Nem muszáj a pároddal.
Gyerekkel biztos nehezebb, de vele sem kizart, főleg ha kicsit nagyobb már (óvodás korú mondjuk).
Facebookon vannak csoportok, ahol lehet utitarsakat is keresni..
Nem kell ehhez szakitani..
A nyitókérdésed másról szól, mint a kifejtése.
1. Nem késő elkezdeni. Ötvenévesen se lenne késő.
2. Hogy milyen életet akarsz élni, és a pároddal mennyire tudsz kompromisszumot kötni, ezt neked kell érezned. Ha 2 év múlva szülsz, majd utána is pár évvel, akkor 30 éves korod előtt lesz két gyereked. Nyugdíjas meg 65 évesen leszel (ha tovább nem emelik addig). Nos, amikor a gyerekeid 16-18 évesek lesznek, akkor már lehet, hogy nem is veled akarnak nyaralni. De már 12-14 éves korukban fizikailag bőven bírnak annyit, hogy ez ne legyen akadálya az utazásnak. Akkor leszel te 42-44 éves, tehát több, mint 20 évvel a nyugdíjba meneteled előtt leszel.
Itt az egyetlen kritikus pont a párod. Ha most nem akar menni, idősebb korában még kevésbé fog akarni. De azt is lehet, hogy elmész a kamaszkorú gyerekeddel (gyerekeiddel), férjed meg itthon marad.
"Ha ..., késő elkezdeni "élni"? Nem az. Én 38 vagyok, és most kezdek, kicsit félek miatta, de a 24 az semmi.
"...két éven belül pl teherbe" Megoldható. Csupán kevesebb lesz a zavartalan pillanat a kisgyerek mellett.
"... a barátom nagy ívben tesz a külföldi nyaralgatásokra." Csak ez a jelentősebb felfogásbeli különbség?
"... lenne rá néha pénzem is be tudnám pótolni ..." Alapvetően igen. 2 hetes nyaralás itt. 1 hetes szabadság ott. Hosszú hétvége amott. Következő évben ugyanez máshol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!