Miért nagyobb ünnep a nőnap mint a ferfinap?
November 19 a ferfinap, ezt tudjuk ugye? De a női napot azt mindenki tudja és ünnepli és virág csoki minden szar...
Ha egyenjogúság van akkor miért van ez? Vagy csak a negatív dolgokban van tényleg egyenjogúság?
"A fogyatékosok világnapja mikor van? Majd akkor írok neked. :)"
Elsőként én írok neked, mivel az irónia megértéséhez agy is kell, ami neked kb. akkora, mint egy egérnek! :-9
Nekem az a véleményem erről az egészről, hogy semmi baj nincs a Nőnappal addig, amíg nem teszik kötelezővé azt, hogy ünnepeljük. Ha ugyanis a nők megtehetik azt, hogy a Férfinapot figyelmen kívül hagyják, akkor nekem sem kötelességem virággal rohangálni a városban. Persze a nők mondhatják, hogy "senki sem várja el, hogy ünnepeld", azonban mégis éreztetik, hogy ha nem teszed, akkor nem vagy úriember. Ez kb. ugyanolyan érzelmi zsarolás, ami a szektáknál van: nem kötelező adnod pénzt, de folyamatosan éreztetik, hogy nem dobsz a perselybe, akkor te kevesebbet érsz.
A Nőnapot magát pont ezen okból kifolyólag azért tartom károsnak, mert valahol tudat alatt a nők felsőbbrendűségét hirdeti. Pontosan ugyanaz a minta, amit egyébként a nők párkapcsolatban is elvárnak a pasiktól (A pasi teper, a nő meg elfogad). Az átlagos, 21. századi fiúcska már úgy nő fel, hogy zombimódra, magától értetődőnek veszi azt, hogy a nőket ünnepelni kell, arról pedig megfeledkezik, hogy az egyenjogúság érdekében ugyanez kijárna neki is. Minél komolyabban veszi a Nőnapot annál jobban fog "jófiúvá" változni, ami ugye tudjuk, hogy a mai világban mit jelent...
Hozzáteszem egyébként, hogy nekem nincs gondom azzal, hogy vegyek egy szál rózsát a barátnőmnek, vagy felköszöntsem a húgomat. A gondom azzal van, hogy ezt az egészet feministák másként értelmezik, ami a "nemek harcában" fegyver lehet a kezükben, hiszen azt látják, hogy van egy nap, ahol egyértelműen ők dominálnak.
Megoldásként azt látnám, hogy vagy töröljük el a Férfi és a Nőnapot, vagy pedig mindkettő legyen korrektül megünnepelve.
+1 kiegészítés:
valaki említette a húsvétot: ma már nem divat locsolkodni. Nem tudom, hogy falusi helyeken miként viszonyulnak ehhez, de nagyvárosban már nem törődnek ezzel. A húsvét olyan, mintha kezdeni az lenni, ami eredetileg is volt: keresztény ünnep, aminek semmi köze a csokinyúlhoz, meg a piros tojáshoz. De utoljára gyerekként tapasztaltam azt, hogy ebből lehet pénzt keresni.
Kedves utolsó, maximálisan egyetértek veled!
Persze kapni fogod a szokásos támadást: te egy mocskos nőgyülölő állat vagy, aki a saját anyját isgyűlöli, és minden nőt megkéselne, ha lehetősége lenne rá, csupán azért, mert nem vágod magad hasra a szentséges nőnap előtt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!