A helyemben mit tennétek nőnap alkalmából? Fontos volna.
Iskola utáni gyakorlaton vagyok egy munkahelyen. 4 hónapot töltöttem itt. Nőnap az utolsó munkanap.
Ezen a munkahelyen dolgozik 4 férfi és kb 14-15 nő. A férfiak vannak a ranglétra legtetején, így nem nagyon kommunikálunk. De ők terveznek vmit venni nőnapra. Én inkább a nők alá vagyok beosztva.
Mit tennétek a helyembe?
1. Egy szál virágot venni mindenkinek, ám ez picit nekem drágán jönne ki.
2. Nem köszönteni fel senkit, csak végigdolgozni a napot, mivel úgy is ez az utolsó.
3. Nőnapot köszöntök ajándék nélkül.
4. Beszállni, amit a férfiak terveznek (bár ez picit necces, mivel egyik sem barátságos, inkább főnökösködősek)
Egyéb tanácsot is meghallgatok.
Nőként írok, szerintem elég a szóbeli köszöntés. Nem hinném, hogy bárki elvárná egy időszakosan ott tartózkodó diáktól, hogy ajándékkal készüljön.
Ha mégis ajándékozni szeretnél ajánlom az újságok figyelését, lidl-ben, aldiban szokott lenni virágcsokor kb 700ft ért, ha szétszeded 1500-ból meglenne mindenkinek a szálvirág. Virágboltból jobb esetben is minimum dupla ennyibe kerülne. Annyi, hogy időben oda kell érni mert más is gondol erre.
Hát virágot venni minden egyes nőnek a munkahelyeden valóban kicsit sok. Inkább sétálj be a boltba és vegyél 2-3 fajta bonbont, csokit vagy valamit és azt vidd be. Olcsóbban kijössz majd és 2 perc alatt hálásan lelegelik a csajok.
Legalábbis nálunk így szokott menni a munkahelyen :)
A nőnap nem arra való, hogy felköszöntsék a nőket. A lényeg az lenne, hogy megemlékezzünk a nőkről, akik értékeket teremtettek és megvívták a csatákat az egyenlő jogokért. Nem az az érték, hogy valaki nőnemű...
A költészet napján se kapnak csokit a költők meg a fák napján se ölelgetünk fákat...
Amikor én voltam hasonló helyzetben, ugy csináltuk, hogy az üzemben dolgozó összes férfi (a főnök is) közösen összedobtuk a pénzt és minden nőnek közösen vettünk egy-egy cserepes virágot.
Így a hölgyek is boldogak voltak és nekünk se kellett vagyonokat költenünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!