A -főként autósoktól- kéregető hajléktalanok többségénél miért van egy befóliázott újság?
ikszdé...
Az FN feliratú újság a Fedél Nélkül című, 90-es évek óta létező folyóirat. Kiadásának célja a hajléktalanok támogatása. Az újság tartalmát részben a hajléktalanok írják.
Tehát ez nem egy furcsa véletlen, hanem koncepció van mögötte. És a lefóliázás egy viszonylag új dolog, néhány éve vezették be. Azelőtt anélkül árulták. A fólia célja, hogy a finnyás emberek is megvehessék a lapot. Tudod, mert a közvélekedés szerint a hajléktalan nem tiszta, és ezzel próbálnak kedvében járni a potenciális vásárlóknak.
És hogy miért nem egy táblát tartanak csupán, miért kell az újság? Mert így tisztességesebb a deal, kapsz is valamit a pénzedért. Pont azt a kritikai élt akarták elvenni az újsággal, hogy a hajléktalan semmit sem tesz/ad a pénzért, amit kapott. Persze tudom, hogy sokan úgy adnak pénzt, hogy az újságot nem is kérik el. De az újság létezése egyfajta gesztus, amit vagy felfogsz, vagy nem.
Az FN az a Fedél nélkül című újság.
Ezt a hajléktalanok egy alapítványtól ingyen kapják, hogy ne koldulni kelljen nekik, hanem eladják.
Persze a kutyának nem kell, odaadják a pénzt, de nem kérik el.
A "csövesigazolvány" kifejezésen olyan jót röhögtem 😂😂😂 Tök jó arc lehetsz. 😁
Amúgy hogy ne offoljak egyetértek az előttem szólókkal.
Köszönöm a válaszokat, még fiatal vagyok nem tudtam régebben ez hogy működött.
Én nekem az jutott eszembe hog azért jár újsággal hogy a rendőr/közterület felügyelet be kössön bele koldulásért hanem újságot árulnak és úgy már nem kéregetés viszont igy meg nem értettem miért csak 1db-al jár.
Annyi ideje érdekelt már mi értelme van egy darab újsággal kéregetni, jó tudni.
Mindig gondolkoztam azon hogy azért mutogatja mert el akarja adni vagy más miatt, de soha nem mertem megkérdezni vagy megpróbálni megvenni az újságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!