Hogyan dönthetem el, hogy egy kéregető, kolduló embernek valóban szüksége van-e segítségre?
Ugyan falusi vagyok, de én így csinálnám:
- aki tolakodó és a képedbe nyomja a markát/poharát, vagy utánad kiabál, esetleg szinte túl részletesen elmeséli az életét/gyereke/harmadunokatestvére életét, hogy miképp kapott halálos betegséget amire gyűjt, akkor nem adnék.
- aki csöndben üldögél, nem zavar senkit, esetleg még egy kutya is van vele, annak azért beledobnék a sapkájába egy kis aprót.
Párom Pesten lakik heti 4 napot, egyszer haverjával adtak egy 2 jól megpakolt szendvicset egy kéregetőnek, aki a markát mutogatta nekik.
Azzal a lendülettel a kukában landoltak a zsemlék, hogy páromék mit képzelnek, neki pénz kell!
Hát hadd ne mondjam, mit tettem volna a helyükben...
1, Pénz helyett ételt adj. Ha arra fujjog valaki, akkor nem éhes;
2, Van jónéhány segélyszervezet elérhetősége a neten, akik megfelelően tudnak/tudnának segíteni ezen embereknek, ha ők is igényelnék ezt. Ha - mármint a kolduló személynek - felhívod rá a figyelmet, akkor tettél is valami jót;
3, Néhol van lehetőség önkénteskedni ezen helyeken;
4, Adó 1% még, ami talán hasznos lehet ezen szerveknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!