Hogyan dönthetem el, hogy egy kéregető, kolduló embernek valóban szüksége van-e segítségre?
Én ezt egyszerűen megoldom és nem segítek nekik. Nekem sem segített soha senki, miért pont én tegyek valamit? Ha összeesnék az utcán, akkor is lesz_rna az összes arra járó ember.
Mellesleg gondolhatták volna azok, akik koldulásra alapozva elkezdték idegesíteni az embereket, hogy ezzel a viselkedésükkel valójában azokkal csesznek ki, akiknek a legjobban szükségük lenne a segítségre.
Egyszerű eldönteni, mivel nincs szükségük segítségre, csak így akarnak ingyen pénzhez jutni, amit aztán elisznak, elcigiznek. Én nem adok senkinek semmit.
Akinek segítségre van szüksége, az megtalálja a megfelelő szervezeteket, ahol segítséget kaphat.
érdekes, mert én látom az emberen, hogy csaló, vagy igazán szüksége van a pénzre. Nem is értem, ti hogy nem látjátok.
Amúgy én férfinak elvből nem adok, csak ha nagyon öreg. Vagy ha nagyon igyekszik, pl. zenél, táncol.
Leginkább kisnyugdíjas szerencsétlen néniknek adok, akik ott állnak az aluljáróban. Öregektől szoktam virágot, diót is venni.
Aki fiatal(abb), menjen el dolgozni. Ha én nőként szorgalmasan dolgozom, nehogy már nekem kelljen eltartani az ereje teljében levő 20-as 30-as 40-es férfit. Nem is értem, hogy nem szégyellnek odamenni ilyen kis törékeny nőhöz pénzt kérni.
Én többször segítek, de mostanában jobban 'szelektálok'.
Az nekem is megvolt, h. friss, azelőtt vásárolt péksütit szinte előttem dobta ki egy hajléktalan férfi, egyszer egy másik meg elkezdett kiabálni, h. hogy gondolom, mikor megkínáltam almával (piacról mentem épp' haza).
Pár éve az Árpád hídnál a metróban pizzaszeletért állok sorba (kemény 200 Ft volt), látom ott 'bandázik' egy kerekesszékes nő (kb. 50-60 között lehetett), megkérdeztem éhes-e, mondta, h. igen.
Rákérdeztem, h. milyet szeretne, elmondta, megkapta, megköszönte.
Gyroszostól (Keleti) rendeltem, mikor épp'akkor ért oda, kb. velem egy vonalba egy kerekesszékes idősebb férfi nem a legjobb bőrben (egyébként nem kéregetett). Megsajnáltam, kérdeztem kérne-e ő is, mire kicsit teketóriázott, erre mondtam, h. meghívom, akkor igent mondott. Mikor odaadtam neki, nagyon-nagyon megköszönte, és könny szökött a szemébe...
De nagyon sokan a koldusmaffia 'szolgálatában' vannak, azaz kényszerítik, verik, megfélemlítik őket (gyerekeket, nőket), a pénzből semmit sem látnak, őket is sajnálom, de nem adok nekik.
Külföldön (Párizs, Olaszo.) is vannak ilyenek - sajnos.
Magyar v. román, de magyarul is beszélő romák többségében.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Utolsó válaszoló! Írtad, hogy szelektálni próbálsz és, hogy a koldusmaffia kiszolgáltatottjainak nem adsz. Arra vagyok csak kíváncsi, hogy miből szűröd ki, hogy például melyik kolduló az aki ennek a szervezetnek a része?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!