Miért nem emlékszem a gyerekkoromra? 16/l
Általánosban (5-6.osztály) is amikor az osztálytársaim mesélték mik történtek óvodában már akkor sem emlékeztem.
De konkrétan semmire. Sem az óvónőkre, sem semmilyen eseményre.Egyedül az maradt meg bennem rendes emlékként amikor valami doboz rá lett ejtve a lábujjamra és belilult a körmöm. 6.-os koromban sem emlékeztem az előző évi osztálykirándulásokra sem kivéve a 4. osztályosat (arra kb. még most is) De így tanévekből semmilyen esemény sem maradt meg bennem, és az osztálykirándulásokra is csak úgy hogy sokat lett emlegetve és már mondhatni megtanultam mi volt akkor de attól még nem ilyen film vagy képszerűen emlékszek semmire. Pedig nem volt rossz gyerekkorom de mégsem emlékszek a jó emlékekre. A rosszabbakra sokkal jobban emlékszek és azokra valamennyire filmszerűen. Kb. 13-14 éves korom óta vannak így ostálykirándulásos vagy ilyesmi emlékeim de a suliban történt dolgokra még most sem emlékszem. Pl. van hogy mesélnek egy történetet ami kb. 1 hónapra történt és arra sem emlékeztem normálisan. Viszont pl. egy 7. osztályban írt olvasónaplóból van hogy mondatatokat tudnék elmondani úgy ahogyan azt akkor leírtam pedig emlékszem hogy egyáltalán nem érdekelt a könyv.
Mi lehet ennek az oka? Hogyan emlékezzek a dolgokra?
Olyan fura hallgatni amikor mások beszélnek az ovis, alsós dolgaikról úgy hogy én semmire sem emlékszem akkorról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!