Hogy lehet, hogy emlekszem egesz kicsi koromra is?
Sok helyen olvasom,higy az embereknek 3 eves koruk elottrol nem lehetnek emlekeik. Vagyis vannak nyilvan csak nem vagyunk kepesek visszaemlekezni rajuk.
Hat en megis visszatudok.
Meg a gondolataimra is emlekszem nehany emleknel. Volt olyan peldaul,hogy babakocsiban tolt anyu engem,es anyu baratnoje pedig a sajat gyereket (mai napig ismerem oket es joban vagyunk). Liftbe akartak beszallni egyszerre ketten es beakadt a babakocsi. Kristalytisztan emlekszem meg a gondolatomra is,hogy a kislannyal egymasra neztunk es elnevettuk magunkat. Akkor van olyan emlekem is,hogy korulbelul 1 eves lehettem es a feltesom tanitani akart beszelni. Egy kazettas hangfelvevovel vette a hangom. O gugyogott nekem allandoan es arra gondoltam,hogy “miert gugyog mar,ertem en anelkul is.”
Emlekszem arra is,hogy mindig amikor mama jott hozzank akkor dugdosni kellett a cumijaimat mert kiakadt folyton,hogy miert cumizom meg. (2 eves lehettem mert emlekszem a lakasunkra is ahol laktunk akkor) Szerintetek? Nektek vannak emlekeitek 3 eves korotok elottrol?
22/L
nekem is vannak emlékeim amiket mondtam apámnak, pl hol robbantunk le és mondta, hogy "erre nem is emlékezhetsz, nagyon kicsi voltál"
pedig élénken feltudom eleveníteni a képeket és mik történtek akkor
Hasonló cipőben járok. Nem tudom, hogy pontosan hány éves lehettem, de azt igen, hogy ekkoriban még a járókában aludtam, szóval ez is három éves kor előtt lehetett.
Emlékszem például, hogy akkoriban minden éjjel felkeltem a járókában és átkiabáltam Anya után a szomszéd szobába, hogy vigyen át maga mellé aludni. És ez tényleg egy bevett szokás volt, minden egyes nap :D Emlékszem, hogy rendszeresen csináltam.
Szintén anyás emlékképem, ahogy egy kórházi folyosón ülök a karjaiban, és ő épp egy kövér nővel beszélget. A születésem utáni egy-két évben sokat kellett még kórházba és orvosokhoz járkálnunk (koraszülött vagyok és volt/van néhány rendellenességem), ezért ez is biztos 3 éves kor előtt történt.
Na, meg akkoriban volt egy időszak, amikor minden nap meg kellett kapnom egy bizonyos injekciót, amit a háziorvosunk végzett el, minden este nálunk. Ezt persze csak utólag mesélték a szüleim, de nekem van egy halvány emlékképem, ahogy a régi házunk nappalijában fekszem, és elkeseredetten bömbölök, miközben a doktornő adja be nekem a szurit.
Ezek jutottak most hirtelen eszembe :) Tényleg furcsa egyébként, mert például sok embert ismerek, akiknek már az óvodás éveik is teljesen törlődtek a memóriájukból, holott én oldalakat tudnék megtölteni az ovis emlékeimmel :D
25/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!