Föleg a cigányokat kérdezem! Indiai vagyok. Miért van az, hogy sokatok testvérként tekint ránk, amikor a különbségek óriásiak?
Kezdjük azzal, hogy a cigányok sosem éltek a mai India területén. Őshazájuk a iráni-afgán-pakisztáni hármashatár és tágabb környezete - ezek az országok persze a kivándorlás idején nem léteztek még.
Egyrészt nem minden indiai áll nyelv-, illetve genetikai rokonságban a cigányokkal. Láss egy dél-, vagy ÉK-indiait például!
Másrészt, ha egy pandzsábi (nagyrészt az vagyok) és egy cigány ugyan nyelvükben nem távoli rokon, ott vannak a kultúrális különbségek.
Ti romák, az én szememben teljesen európai értékrendet képviseltek. Az étkezési szokásotok, a zenétek, öltözetetek túlnyomórészt délkelet-európai. Balkáni. Minden sértő szándék nélkül. Nyugat-Európában pedig sokatokról meg nem mondja az ember, hogy gypsy - ez a Brit-szigeteken a legáltalánosabb (Irish travellers). Tipikus angol, ír, skót kinézet. Európai!
Az indiai meg ázsiai!
Most hülyén hangzik. de én nem teszek különbséget egy dán, magyar, lengyel, spanyol, cigány, stb. között. Fehér ember az összes. (Még az arabok és az indiaiak jó része is ebbe a rasszba tartozik kisebb-nagyobb keveredéssel.)
10: Ők írek, nem cigányok.
9: Ők 80%-ban európai genetikájúak, ránézésre fehér ember nem mondja meg, hogy van bennük cigány vér. Ezt csak a cigányok tudják egymásról.
a cigányok ekte indiai kinézetüek.
Persze vannak világosabbak is mivel sajna azért bekeverednek magyarokkal.
Meg amit egy indiai lehet nem vág...
Indiában folyamatosan süt a nap, ezért ott barnább a böre mindenkinek.
Nálunk a cigányok picit kifakulnaka tél alatt, igy évszak függő mennyire barnák.
A nem cigány igazi magyar ember is barnább nyár végén mint tavasszal
ez komoly nem vicc:)
A bőrszín hosszabb történet kérdése.
Ott vannak a detroiti, vagy akár alaszkai négerek. Változatos a bőrük színe, függően attól, hogy Afrika melyik részéről származnak az őseik, vagy ők maguk.
De attól még tekinthetik testvérüknek az afrikaiakat, nem?
Nálunk úgy tartják, hogy a cigányok Indiából származnak.
És úgy is néznek ki.
Ez olyan dolog, hogyha például valaki félfekete-félfehér, akkor őt fehér közegben úgy fogják kezelni, mint a "fekete", ez lesz a megkülönböztető jelzője, viszont ha valódi fekete közegbe költözik, akkor meg máris ő lesz a "fehér". Persze igaz, a cigányok kinézetben valahol félúton vannak Európa és India között, de Európai szemszögből az már India felé van...
Ami meg a testvérnek tekintést illeti, ez nem csak arról szól, hogy ki honnan származik, egyszerűen van egyfajta együttérzés a társadalom különféle okokból margóra helyezett csoportjai között. Például egy cigánygyerek egy zsidóhoz, egy törökhöz, egy afrikaihoz, egy kínaihoz is előbb megy oda barátkozni, megnyílni neki, mint egy európaihoz, akiről eleve feltételezi, hogy utálja őt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!