Felvehetem az egyetlen igaz barátom vezetéknevét, akivel már testvérként érezzük egymást?
Ha nem szabó, kovács, vagy kis, hanem ritkább nevű pl. Kőteleki, Szentmihályi stb. és nem ilyen y-ra végződik a neve, vagy nem arisztokrata nemes családból van, simán engedélyezik. Én így vettem fel anyai dédanyám nevét.
Ott nem kérdezték, honnan szültem a vezetéknevet, csak mondtam, hogy ezt kérem és kész.
Szerintem ez homárság.
Nekem is van nagyon jó barátom, de nem vesszük fel egymás vezetéknevét. Nagyon ciki lenne.
Szerencsére nekünk ez arról szólna, hogy még jobban a családjába tartoznék, ami az ő nevét illeti, mert véreskünk már volt. :-)
Valamint nem minden barátság múlandó, de mint mondtam, ez inkább már testvéri kapcsolat.
Ezt nem értem. Bementem, vittem magammal a szükséges iratokat, a 10 ezer forint (amit megtudtam, postára el kell mennem és illektékbélyeget vennem), elmondtam hogy névváltoztatás miatt vagyok itt és szeretnék felvenni egy új vezetéknevet, és a kezembe nyomott egy nyomtatványt és elmondta, hogy nagyon nyomos indok kell ehhez, mert 80%-ban ezen múlik és ezt többször kihangsúlyozta, hogy az indok az indok.... Hogy ha ez a változtatási célom akkor esélytelen? Hogy csak úgy felvenném az ő nevét, ezzel amit most leírtam?
Miért nem olyan egyszerű, mint ahogy leírtátok? Mit tegyek? :'(
Írd azt, hogy kicsúfolták ezt a nevet, akkor volt életed legsötétebb időszaka, öngyilkossági kísérletet is megpróbáltál többször, ez volt egészen középiskola végéig. Az egyetemen jó volt az első év, aztán találkoztál valakivel akit a haverodnak hittél, és újra elkezdte gúnyolni ezt a nevet.
Most már ott tartasz, hogy ahányszor meghallod ezt a nevet kiráz a hideg, és azt kívánod bárcsak ne te lennél. Azért választod a barátod nevét mert ő mindig jó volt hozzád, a legkeservesebb helyzetekben is ott volt melletted.
Ez a véreskü már olyan, mint ha valamiféle szektás lennél, szerintem ez nem sima testvéri szeretet, ez elmebetegség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!