Elméleti kérdés! Ha holnapra lenne a bankszámlátokon egymilliárd forint, de egy héten belül el kell költeni az egészet, ti mihez kezdenétek vele?
Szigorúan elméleti kérdés, tegyük fel hogy örököltök, nyertek, akármi, holnapra egymilliárd forintot. Viszont feltétel, hogy legkésőbb egy hét múlva el kell költeni az egészet az utolsó forintig (amit nem költesz el az eltűnik). Arra lennék kíváncsi, hogy ti mihez kezdenétek vele, ha BÁRMIRE fordíthatnátok?
A bármi az tényleg BÁRMI: elihatjátok, eljátszhatjátok, vehettek belőle luxusautót, nagy házat, körbeutazhatjátok a földet, kifizethetitek a gyerekeitek tanulmányait az Oxfordon meg a Cambridgen, fogadhattok fel bejárónőket, sofőrt meg kertészt, befektethetitek vállalatba, értékpapírba, részvénybe, odaadhatjátok szervezeteknek, rászorulóknak, megmenthettek belőle egy erdőt, továbbutalhatjátok rokonoknak, bankba rakhatjátok, tényleg, akármi ami legális. Ti mit tennétek ennyi pénzzel?
Kifizetném a lakáshitelt és a diákhitelem.
A többit ingatlaba fektetném. A jelenlegi lakásom kiadnám albérletbe.
Vállalkozást nyitnék, azt is tudom milyet. De nem árulom el, nem adok tippeket. :D
Úgy hirtelen ingatlanokba fektetnék. Később szeretnék egy szoftverfejlesztő céget vagy startup-ot. Viszont jelenleg fogalmam sincs, megéri-e egyáltalán és mit csináljon a szoftver.
Szóval hirtelen ingatlanok.
Bár engem is érdekelne, hogy bizonyos összeget át lehetne-e utalni magamnak. Az ingatlannal felújítás nélkül semmit se lehet kezdeni szerény véleményem szerint. Nagyon minimum tisztasági festés és bútorok. Ha bútorozatlanul adom ki, akkor is tisztasági festés vagy valami.
Vennék diákok számára kiadandót és inkább családnak megfelelőt is.
Én pedig kertesházba költöznék, leginkább a Pilis hegységbe, 10-es út környékére valamerre.
Attól függ, hogy tűnik el. Valamiféle "varázslatra" gondoltál vagy csak a számláról. Ha "varázslat" akkor aranyba fektetném, egy hét alatt nem biztos, hogy ingatlanokba tudnám fektetni. Nyilván ez csak elméleti síkon, ha mondjuk könyvet írnál. :D Ha csak a számla szűnik meg, az egyszerűbb, mert másik számlára átutalom.
De ha az a kérdés, hogy mire költenék: Lakásom megvan, nem kell nekem nagy hodály... Berendezési tárgyakat vennék, azokat ugye meg lehet szinte bármiféle belebukás nélkül azonnal venni: mosogatógép, mosógép, tv, laptop, egy új teló, ágy, szőnyeg, fürdőt és a járólapokat felújítanám, új ruhatár. Illetve kajarendelés legalább 1-2 hónapig, míg újra kedvet nem kapok a főzéshez. :D Ugye ez nem nagy összeg az egymilliárdhoz képest..
Új autó, de nem elszállva, hanem amit fenn is tudunk tartani, akkor is ha ez a pénz nem lenne meg később.
Vállalkozáson gondolkodom, de nem értek különösképp semmihez, illetve nincs is olyan hobbim, amiből érdemes lenne vállalkozni. Viszont lakásokat vennék és kiadnám, abból lenne egy fix havi bevételem, persze törvényesen, mert tuti megjárnám ha nem :D Szóval abból lenne a havi fizum, amivel biztosítanám a jövőm. De ugye ehhez több kell mint 1 hét. Nemcsak megvenni hanem mindent átgondolni, megszervezni, lepapírozni.
Ha ez mind megvan utána jön a luxus, illetve az adakozás. Luxus alatt értem egy jó kis nyaralást. Lenne egy bébiszitterem is lehet, mert sajnos nem tudom kire hagyni a fiam, és jó lenne az apjával is elmenni egy moziba, egy vacsora egy étterembe, egy dumaszínház...stb.
Adakozás.. Csak akkor ha mi már egyenesbe vagyunk. Idegennek, szervezetnek most nem tudok olyat akiknek jószívből adnék, át kellene gondolnom. Családon belül is ésszel. Egyik sógromék tuti segíteném egy házzal. Anyósékat beköltöztném (ha benne vannak) a városba, hogy apóst tudjuk gyógykezelni. A párom meg kipróbálhatná magát a méhészetben ha még mindig szeretné. De ugye mint mondtam ezt egy hét alatt nem lehet.
Nekem 5 millió is elég lenne hogy az eddigi megtakarításomat ezzel kipótolva tudjak venni egy saját ingatlant lakhatás céljára.
Ha ettől több állna a rendelkezésemre valószínűleg ingatlanba fektetném,gazdálkodásra alkalmas területbe.
Tud valaki olyan oldalt,fórumot ahol az online kéregetésről lehet olvasni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!