Miért lett ekkora divat magyar gyereknek külföldi nevet adni? 16/l
Az elmúlt 10 évben hihetetlenül népszerű név volt a Jázmin, ami eredetileg egy Közel-Keleten, arab világban használatos név, mégis több évig vezette a magyar anyakönyvezési listát kislányok körében.
Ugyanilyen még a Lara, Bianka, Zoé, Kloé, fiúknál a Kevin, Benett, Brendon, Noel.
Meg ugye vannak a magyar(kodó) nevek: Nimród, Hunor, Zétény, Csenge, Zselyke, ill. a kb. száz éve divatosak visszajöttek: Sára, Luca - ezt 30-40 éve nagyjából senki sem adta volna, mert az akkori öregasszonyoknak volt a nevük, de most újra divatba jöttek.
Bővebben: [link]
Mondjuk a nyolcvanas években ugyanez volt Izabell, Vivienn, Ivett, Amanda, Szandra, Dominik, Patrik, Adrián, Zsanett (=Janka), Barbara (=Borbála), Cintia (Szintia) megjelenésekor.
Csak ez a mostani huszon- és harmincéveseknek és az annál fiatalabb generációnak nem tűnik fel, mert ők már abba születtek, h. ezek a nevek jelen voltak a Mo.-on.
Én kicsi idősebb vagyok, akkor jártam suliba, mikor egy osztályban a lányok nevei Edit, Judit, Enikő, Anikó, Ildikó, Krisztina, Szilvia, Anita, Andrea, Mónika, Erika, Tímea, Csilla, Tünde, Tímea, Mónika, Gabriella ill. volt pár Marika, Zsuzsi, Évi, Kati, Erzsike is.
Fiúknál Zoltán, Zsolt, Csabi, Péter, Gábor, Attila, Tamás, Róbert, Mihály, László, János, József, Lajos, Sándor, Ferenc, György voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!