Miért lett ekkora divat magyar gyereknek külföldi nevet adni? 16/l
Ez általában a cigányoknál szokás, mert így különbnek érzik magukat és a gyereküket.
Ha ez kikészít, ne menj el Amerikába. Ott a Frodó, Gandalt, Hercegnő és hadd ne soroljam anyakönyveztethető és használt nevek.
Már nem azért, de te nagymagyarkodsz itt, amikor írni se tudsz az anyanyelveden? :D
Pl. Eggyáltalán → egyáltalán
magyarországon → Magyarországon
Másrészt nincs jobb dolgod, mint azzal foglalkozni, ki minek nevezi el a gyerekét?
És is hasonló véleménnyel vagyok a dologról. Vannak szép magyar nevek meg külföldi eredetűek is, amik normálisak. Én tuti nem engedélyeztetném az ehhez hasonlók anyakönyvezését.
Igaz hogy a szülőnek joga eldönteni, hogy milyen nevet ad a gyerekének de azért ez már szerintem is túlzás, főleg ha mindkét szülő magyar.
En is egyetertek. Vannak nevek, amik kulonlegesek, de meg nem izlestelenek.
Baratnom felsorolta, hogy az o lanyanak milyen neve lehetne... Hat egy normalis magyar nev nem volt benne. De hogy miert adnak ilyen nevet a gyereknek a magyarok?
Mert szepnek, cifranak, kulonlegesnek tartjak. Es azt szeretnek, hogy a gyerek kulonleges legyen. Ha mashogy nem is...
Ebbe a mai világba senki nem foglalkozik azzal, hogy milyen következménye lesz, ha olyan nevet adnak a gyereknek amilyet. Van olyan név amit a gyerek 5-6 éves koráig kimondani se tudna rendesen, nem hogy esetlegesen majd leírni.
Már lassan ott tartunk, hogy a szülő külön szivatni fogja a gyereket, pl felveszi vezeték névnek a Füles nevet és a gyereket elnevezi Szatyhornak.
Mostmár az embereknek inkább IP címük van, ami után a meg van dekodolva, pl. Facen:D
De nem mindegy hogy mi lesz a neve a gyereknek?
Nekem az ősmagyar nevek tetszenek, és az ilyen univerzális nevek, ami minden nyelven kb. ugyanaz.
De miért ne lehetne valaki Aphrodite? Max. Az Istennő küld rá egy kis bajt...:D
De megváltoztathatja.
Erről Pi élete jut eszembe, ott is csúfolták Pi-t a neve miatt, majd egyszer kiállt magáért, hogy ez a név mit is jelent stb...
Szóval nem kell itt belehalni abba hogy másnak mi a neve.
16/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!