Aki szintén utálja a Szilvesztert, miért?
Itt egy hiba van az érvelésben. Lehet, hogy vannak olyan országok ahol az éjféli koccintás van és ennyi, meg persze van olyan is ahol ezt az egészet nem is ünneplik, azonban pl az európai országok egy jó részében például a durrogtatás sokkal durvábban, és komolyabb (ott legális) cuccokkal megy.
Lehet hogy az én érveim sem hibátlanok, de a tiéd sem. Szerinted aki eldob egy petárdát az már proli, mert neked nem tetszik, nem értesz vele egyet. Számos országban legális a petárda, sőt hagyománya van. Akkor ők ott biztos mind prolik, nem tudják mi a kulturált szórakozás. Nyilván, persze, a magyar mindig kulturálatlanabb, szarabb, mint a külföldi, de egyébként ez hülyeség. Itt is és minden országban megvannak a hülyék. Azért megbélyegezni valakit, mert nem úgy szórakozik mint te, pl szeret petárdázni, szűk látókörre vall, akármennyire is próbálod erőltetni a véleményed, meg hogy rosszak az érveim.
Mindenki szokásai különbözőek. Más a tiéd, mint az enyém, és más a kérdezőé, mint a miénk. Te ezt szereted, én azt, és mindenki mást. Az aki szereti a petárdák durrogását, vagy néha iszik, nem feltétlenül proli, aki mások alá dobálja annál inkább.
Én pl az alkohol ellen vagyok, minden formában, de nem nézem le, aki néha kicsit túllőtt a célon.
BUÉK
Továbbra sem azért "bélyegzek" meg másokat, mert máshogy szórakoznak, mint én, hanem mert petrádáznak konkrétan. Oké, neked a kettő teljesen ugyanaz, de szerintem te is beláthatod, hogy a máshogy szórakozni egészen sokmindent elbír, és kultúrált kereteken belül nekem a legtöbbel az ég világon semmi bajom. A petárdázás ezzel szemben egyetlen dolog.
Nem vagyok köteles tekintettel lenni, meg megértőnek lenni azokkal, akik szabályt sértenek, mivel a petárda használata tiltott.
Nem fogok jó képet vágni, amikor a suttyó gyerek az ablakom alá dobja a petárdát, mert szerinte az nagyon mókás. Miért is? Mert eldobod és hehe, durran egy nagyot, hehe... ennyi. Oké, szerinted ez nem suttyóság, meg nem két bites dolog, mert hát sok ember csinálja, tehát biztos jó.
De kérdem én, akkor miért van, hogy minden évben van több tíz ember, aki súlyosan megsérül miatta? Most vitte le több ujját egy 17 éves lánynak. Még sajnálni sem tudom annyira, mert ő szórakozott vele, de mi van azzal a 81 éves nénivel, akinek szintén szétroncsolódott keze és műteni kellett neki, mert konkrétan rádobták a petárdát? Ő nem tehet róla. És tudod, mi a legszomorúbb? Hogy legtöbbször nem azok sérülnek meg tőle, akik használják, hanem a környezetükben élők.
Én kislány voltam még, amikor falun bedobták az udvarunkba a petárdát és kb. 1 méterre robbant tőlem! Oké, 1 méter, de ha pont rám dobja, akkor mi van? Ha a kutyánkra dobja épp, vagy a kutya gyorsan felszedi és a szájában robban, akkor mi van?
Azt is meg lehet nézni, mennyi állat szenvedett sérülést miatta, mennyi szaladt világgá, hogy kell benyugtatózni őket ilyenkor, mennyire rettegnek stb.
Igenis, suttyó proli dolog, és össze sem lehet hasonlítani azzal, amikor valaki kultúráltan bulizik. Felőlem igyon az ember, érezze jól magát, táncoljon, ünnepeljen. Mi idén társasoztunk, filmet néztünk, tavaly előtt volt egy kisebb összejövetel, ittunk is, de nem hánytuk szét a lakást, beszélgettünk, hülyéskedtünk, elvoltunk. Ezek mind olyan dolgok, amikkel nem ártunk a környezetünknek, mégis jól tudja érezni magát az ember, bulizhat kedvére és semmi illegális és veszélyes dolgot nem kell tenni sem közben, így is lehet.
Egyszerűen amit nagyon kevesen értenek meg:
Ha leiszod magad, akkor maximum besz.rsz, bepi.álsz, összehányod magad.
Amíg te ezt úgy teszed, hogy másokat nem zavarsz vele, nem érdekel senkit mit hogyan csinálsz, és hogyan szilveszterezel!
És most jön a de...!
Ha ezt ordibálva vagy partyban, zenével együtt csinálod, esetleg egy kis csoiportot zavarhatsz, szomszédok, takarító, házlakók.
Ez sem szép!
De hogy nem értem hogy veszed a jogot a bátorságot ahhoz, hogy...
Km-es körzetben több ezer embert megzavarj a pihenésében a durrogással?!
Hogy veszed a bátorságot és a jogot arra, hogy a védekezés képtelen állatvilágot, vagy a gyermekemet, vagy több kisgyermeket befosass, beszarass, és psichológiai gondokat okozzál akár egy életen keresztül?!
Erről egy kép jut az eszembe, a kutyák az ilyen sz@rházi emberek se..ébe dugják a petárdát!
Arra akár mérget is vehetsz, hogy ha megtehetnék meg is tennék!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!