Ütött már be nálatok a krach? Mesélnétek történeteket?
Ez a kérdés inspirált
https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__rokoni-k..
Azt írják a kérdezőnek ne vegye biztosra az örökségét, mert bármikor jöhet egy olyan helyzet hogy fel kell élni a megtakarításokat vagy el kell adni az ingatlanokat.
Nálatok volt ilyen, milyen események vihetik el az örökséget ha hitel amúgy nincs pl.?
Pl a szülő, aki után örökölne öregségére kicsit megzakkan, aztán ápolásért cserébe titkon elajándékozgatja az ingatlanát.
Vagy
Valaki beteg lesz a családban, amit mondjuk csak külföldön tudnak jó pénzért meggyógyítani.
Vagy
Az unokára íratnak mindent.
Vagy
Elköltöznek, kell a pénz.
Ismerősi körben: apuka sokáig munkanélküli (gondolom ez depresszióval), anyuka a szcientológusokhoz hordta a pénzt. Olyan 10-15 év alatt több nagyértékű ingatlant éltek fel.
Egyébként erős középosztálybeli család volt, pénzügyi végzettséggel mindkét oldalon (és két gyerekkel), de sosem kérdeztem rá ezekre, csak fél füllel hallottam az egyik gyerektől.
Nekem 20 évnyi, kb nélkülözéssel összegyűjtött megtakarításomat lopta el zsigány viktor haverja. Amit művelek, abban a szakmában általános a havi 250-300 óra meló, ezt pedig nem lehet túl sokáig csinálni, szóval ez a pénz gyakorlatilag az életemet jelentette mondjuk 50 év fölött.
Napokba telt, amíg találtam valami okot, ami miatt ne legyek öngyilkos. Mivel jobb a hirtelen halál, mint a lassú éhendöglés.
Tulajdonképpen szimplán gyáva voltam ahhoz, hogy megöljem magam. Ezért élek. Mert gyáva voltam kinyírni magam.
Ahogy már írták, előfordulhat, hogy a szülő befizeti magát egy idősek otthonába, a lakásáért cserébe.
Vagy eltartási szerződést köt valakivel a lakása fejében. Mert nem jön ki a nyugdíjából, vagy éppenséggel kijön, csak épp szeretné öregkorára élvezni egy kicsit az életet, akár utazgatni is, ehhez pedig kell a pénz. A gyereke pedig, ha nem tudja az idős szülőt támogatni havonta x összeggel, márpedig könnyen lehet, hogy nem tudja, főleg, ha nem is egy, hanem két gyereke van (sokan mondjuk egy gyerekkel is nehezen élnek), akkor elképzelhető, hogy eltartási szerződést köt az idős szülő egy idegennel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!