Melyik a hatásosabb tanulási módszer, be gépelni számítógépen vagy írni füzetbe?
Szintén valahogy füzetbe írva jobban rögzül.
De én azt szoktam csinálni hogy olvasva megpróbálom nyilakkal meg minden egyéb cuccal ábrázolni az összefüggéseket. Persze, utána másnak használhatatlan lesz, de ha az ember átgondolja a dolgokat, megpróbál benne problémákat keresni vagy megoldani akkor jobban rögzül mintha csak ismételgetve olvassa.
Persze valaminél meg lehet csinálni, valaminél nem. PL nyelvtanulásnál a szavakat csak magolni lehet. De erre is van trükköm. Van ez az AnkiDroid nevű szókártyás alkalmazás telefonra. Abba fel lehet vinni, és ismételi neked megfelelő időközönként. Sokkal könnyebb vele, mint a füzetet nézegetve.
Neked kell kitapasztani.
De egyénenként is változhat idővel.
Gimiben mindent kézzel írtam.
Egyetemen mindent legépelek - most már a gépelt íráskép nekem jobban rögzül, pedig kifejezetten szép a kézírásom.
Gimiben célszoftverrel tanultam az idegen szavakat. Szódolgozatnál néhány szó nem jutott eszembe, de be tudtam gépelni a padon :-) Felidéztem magamban a billentyűzetkiosztást, meg hogy milyen irányban kell annál a szónál az első betűért nyúlni. Ha az első betű megvolt, akkor általában a szó is, de ha nem, akkor kibigyóztam a második betűt is, és így tovább. Persze ez csak néhány szónál kellett, a többségét fel tudtam idézni simán.
Minden mást viszont kézzel írva tanultam meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!