Melyik módszer a hatásosabb alakformáláshoz?
176 cm magas, 68 kg-s nő vagyok. Az utóbbi pár hónapban szaladt fel rám plusz 6 kg, amit most próbálok leadni. Alkatra skinny-fatnek mondanám magam, vékony vagyok, de magas testzsírral, kevés izommal. Jelenleg szálkásítok, de sokkal lasabb ütemben megy, mint szeretném, valószínűleg a lassú alapanyagcserém miatt. Így arra gondoltam, hogy talán először tömegelni kellene, hogy szert tegyek némi izomzatra, majd utána szálkásítani.. Az edzéssell és az étkezéssel egyébként nincs gond, max. 1,5 gramm ch-t eszek kilogrammonként, mellette deficitben vagyok, mégis lassú ütemben halad a dolog
Tehát melyik lenne a célszerűbb:
1. Szálkásítani úgy 10 hétig, utána tömegelni, majd ismét szálkásítani, vagy
2. Izmot építeni (ami ünnepek idején talán könnyebb), és utána szálkásítani
Mindenképp kéne némi izom rád. Lassan kezd el emelni a szénhidrátot (pl. +50 g/nap hetente) és figyeld a formát és a súlyt!
10 hét túl rövid idő. Én két hete kezdtem tömegelni,ami nagyjából március, áprilisig fog tartani.
Dettó.
Én is próbáltam szálkásítani 1200kcallal, félév alatt ment le 5kg...mit ne mondjak, azóta tömegelek inkább
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!