Túlreagálom? Kinek van igaza?
Páromnak fél éve új munakhelye van. Ott ismerte meg egy "haverját". Nyáron néha elmentünk velük ide-oda, sétálni, Margit-szigetre, mozizni stb. A kollégájának van felesége. Nekünk egy 5 éves lányunk. Úgy adódott egy alkalom, hogy pár hete meghívtuk őket egy szombati ebédre. Jól elbeszélgettünk, a lányom is bírja őket. Akkor mesélte el nekem a kolléga felesége, hogy 5 éve küzdenek, hogy teherbeessen, lombikkal sem jött a baba. Részben tudom miről beszél, nekünk 4 év kellett, closti, uhn peteéréskövetés, nem sorolom végig. Már az inszeminacióra készültünk mikor spontán terhes lettem a lányunkkal. A történet lényege, hogy a meghívásos ebéd óta folyamatosan a nyakunkra akarnak járni. A héten pl 2x is, munka után úgy jött a párom haza, hogy jöttek vele. Ma délelőtt megint bejelentkeztek, hogy jönnének, mi szépen megkértük őket, hogy ma ne. Mindketten dolgozunk, este 5-6 fele érünk haza, a hétvége legyen családos, tartalmas idő. Mégsértődtek, és kibökték,hogy azért is jönni akartak, hogy megbeszéljék velünk, hogy elvinnék a lányunkat magukhoz, és holnap hoznák vissza. Párom mondta, hogy ezt felejtsék el. Teljesen fel volt háborodva, aki jogos, fél év ismeretség után mit képzelnek magukról. Rá 1 órára kaptam egy üzenetet a kolléga párjától, hogy önzőek vagyunk, és kisajátítjuk a gyereket. Ők csak kíváncsiak, és érezni akarják milyen szülőnek lenni. Nem írtam vissza semmit, de így utólag belegondolva a látogatások alkalmával se volt más témájuk csak a szülősêg, a lányom (mit, mikor, hány hónaposan csinált), ha kértem valamit az ötévesemtől, néztek rám, mint a hlyre, hogy vannak elvárásaim egy 5 éves felé (mondjuk húzzon papucsot a lábára, vagy tegye el maga után a játékot.) A párom megmondta, hogy hétfőn véget vet ennek, mi egy család vagyunk, és nem velük, főleg nem vagyunk kötelesek eltűrni, hogy itt üljenek hétköznap este. Szerintem ez így rendben van. Felhívott a húgom, beszélgettünk, elmeséltem ezt neki is. Szerintem hlye vagyok, ő simán odaadta volna a gyereket hétvégére. És értsem meg őket is, hogy fáj nekik, hogy nincs még gyermekük..
Kinek van igaza? Mi toltuk túl a párommal? Mellesleg én nem érzem azt, hogy rosszul cselekedtünk, a mi gyerekünk, a mi szokásaink stb. Ti mit gondoltok erről?
Úristen első ebbe bele sem gondoltam.. Köszi a tippet, lépni fogunk, mert elég önfejűnek tűnnek...
Második, mintha szívemből szóltál volna..
első vagyok.
Sajnos a kedves szomszédom élte át ezt ami most veletek van. Ráadásul, ő egyedüli anyaként járt így. Ő egyből elutasította az új kolléganője kérését, hogy elvinnék a lányát nyaralni meg hétvégére, ( annak a nőnek sem jött össze a baba) ezért a nő meg a férje teljesen ellene fordultak. Én akkor tudtam meg, hogy mennyire eldurvult, amikor a gyámügyesek hozzánk is becsöngettek, és feltettek egy csomó kérdést a szomszédomról. Ledöbbentem, hogy milyen hazugságokkal jelentették fel. A férjemmel csak lestünk, és közöltük, hogy a 16 lakásos házban bárkit megkérdezhetnek, de rosszat nem fog hallani róla, mert nagyon jó anya a szomszédom. A kislánya is életrevaló, vidám. Igaz pár hónapig kínlódott a meghurcoltatás miatt, de lezárták az ügyet, hogy odaadó, csodás anyuka. Több ember tanácsára, (meg a házban lakik egy jogász férfi is) megtette a feljelentést ős is a kollégája és a férje ellen rágalmazásért.
Szerintem teljesen normális, hogy nem engeditek, hogy nélkületek elvigyék a gyereket. Kíváncsi vagyok, hogy húgod engedné-e, ha saját gyerekéről lenne szó.
Attól még, hogy a lányotok szereti őket, lehet meg is ijedne, ha ti nem lennétek jelen.
Nem kell hagyni, hogy rátok telepedjenek. Persze sajnálatos, hogy nem sikerül a baba, de ne a ti gyereketeken éljék ki a vágyaikat. Ha nagyon nem jön össze, akár örökbe is lehet fogadni babát.
Amit itt egyik hozzászólásban olvastam az elég para. Régen voltam ovis, nem tudom, ma hogyan működik az oviból való elhozatal. A mi időnkben szólni kellett, ha nem anyu/apu jött értünk. Esetleg szóljatok óvónéniknek, hogy csak veletek mehetek el a gyerek, nehogy odaadják ennek a párnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!