Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy huszonéves...

Miért van az, hogy huszonéves lányok/fiúk próbálnak nulla politikai ismerettel a kormányzásba beleszólni?

Figyelt kérdés
A minap ismerkedtem egy fiatal lánnyal és szóba jött a politika: teljes elfogultsággal beszélt egy pártoról, de tényekkel bizonyítani nem tudta miért volt "igaza". Miért tesznek úgy, mintha értenének hozzá? Hogyan lehet háttértudás nélkül véleményt alkotni? Ez teljesen kiábrándító és elszomorító. Nálatok is volt már ilyen?

2018. okt. 24. 00:14
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
22%
Pártpolitika? Hozzáértés? A mi családunk egy dolgot tart szem előtt, melyik kormány alatt élünk jobban. Most (mi legalábbis) jobban élünk mint Fletó alatt. Ez ilyen egyszerű.
2018. okt. 24. 07:16
 12/15 anonim ***** válasza:
28%
Politikával kapcsolatos kérdést a politika témába kellene írni, nem ide. Kérdező, ha egy ennyire egyszerű dologgal sem vagy tisztában, akkor te miért is szapulod a másikat, hogy "fiatal" kora ellenére politizál? Ember, a témát se tudod behatárolni, hogy hova való a kérdésed, akkor miről is vitatkozunk? Hülye vagy, mint a föld :D
2018. okt. 24. 08:32
 13/15 anonim ***** válasza:
93%

Egy felnőtt, választó és választható állampolgárnak véleménye van a mai politikáról? Botrány! Hallatlan! Vissza kéne hozni, hogy csak a 25 év feletti férfiak szavazhassanak! Akkor megtanulná a kis csitri, hogy neki a konyha és a vakkomondor között a helye, nem a politikában!

Vagy az nem baj ha véleménye van, csak az a baj, hogy nem a tiéddel egyezik?

2018. okt. 24. 12:17
 14/15 anonim ***** válasza:
93%
Fiatal lányként (bár szerintem ennél a témánál a nemem irreleváns) mondom, hogy erre a problémára nincs megoldás. Az emberek nagy többségének ebben az országban fogalma nincs a politikáról, arról, hogy melyik párt milyen ügyeket támogat és hogy ezek közül melyek azok, amelyek előre viszik az országot. A kampányokban nem logikusan, érvekkel alátámasztva próbálják előadni a képviselők a mondandójukat, hanem szinte kivétel nélkül a másik párt fikázása, az ellentétes nézeteket valló politikusok magánéletében való kotorászás, a mocskolódás, a gyűlöletkeltés és a licitálás megy, hogy melyik párt fog több juttatást, kedvezményt, támogatást adni, ha megválasztják. Hülyének nézik az embert és el is érik vele a céljukat, mert a társadalom nagy részét tényleg meg lehet venni ilyen-olyan támogatásokkal és tényleg magasról tesznek arra, hogy mit művel az adott párt, ameddig nekik is jut annyi, amennyi elég ahhoz, hogy a saját dolgukkal foglalkozzanak. Én személy szerint ezért nem foglalkozom a politikával (és nem is értek hozzá), mert nem bírom elviselni a folyamatos mocskolódást, gyűlöletkeltést és az azzal való szánalmas mentegetőzést, hogy "oké, mi is hibáztunk, DE NÉZZÉTEK, XY PÁRT MÉG NAGYOBBAT HIBÁZOTT". Aki ért a politikához és érdekli a téma, az engem is lesajnál és elhord mindenféle agymosottnak, mert nem állok bele én is a sz@rdobálásba. Ha ezt szeretném elkerülni és valami kívülálló véleményt megfogalmazni, hogy ne én legyek a szánalmas agymosott szerencsétlen, akkor pedig én vagyok a hlye pitsa, aki úgy beszél dolgokról, hogy nem is ért hozzá. A politika olyan téma, hogy vagy az egész életedben erről olvastál, tanultál, ilyen körökben mozogtál és tényleg mélyrehatóan értesz hozzá, vagy abszolút nem tudsz róla semmit, legfeljebb ész nélkül isteníted azt a pártot, amelyik a legsikeresebben kiszúrta a szemed valami támogatással a választáskor.
2018. okt. 24. 12:24
 15/15 anonim ***** válasza:
Szerintem a fiatalokat nem is érdekli többségében a politika... sajnos...
2018. okt. 24. 12:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!