Hagyjam ott az egyetemet, vagy meg fogom szokni?
PTE-ETK-ra járok, most vagyok első éves.
Középiskolát úgy fejeztem, hogy minden nap bejártam busszal. Most egyetemen más városba költöztem, albérletbe.
Úgy érzem magam, mintha kínoznának, mikor el kell mennem itthonról. Gyomorgörcsöm van, amikor csak az iskolára, és a tanulásra gondolok.
Tudom, hogy nem kényszerítenek, viszont nekem ez nem felel meg, de lehet csak azért van, mert még csak most kezdtem. Eddig sosem volt olyan, hogy távol voltam a családtól, most pedig 5 napot nem vagyok otthon.
Gondolkodok, hogy otthagyom. De azon is, hogy folytatom, mert biztos az idegen környezettől van ez így.
19/F
Mi mit gondoltok? Esetleg veletek volt-e ilyen? Vélemények?
Mérlegeld, hogy megszerzendő végzettség a fontosabb, vagy ez a sokak által "komfortzónának" nevezett valami, amit így elhagytál.
Ha tetszik a suli és fontos a képzettség, akkor erre az átmeneti kényelmetlenségre úgy tekints, mint múlandó velejáróra.
De ha nem is fontos a suli, más elképzeléseid vannak, azesetben felesleges eltolni 4-5-6 évet az életedből.
Ápoló szakirányon. A helységet nem árulom el. A ZH-k közül egy anatómia sikerült, a másik a sejtbiológia-biokémia, pedig nem.
Igazából a biológiától és a kémiától (biokémia, sejtbiológia) félek, mert nem értek hozzá. Középiskolában is problémáim voltak ezekkel a tárgyakkal.
Szeretem amit csinálok, csak nagyon idegen a környezet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!