Miert van az hogy nem tudok semmit sem dícsérni és ha mégis ez rossz közérzettel jár? (Lent jobban kifejtem)
Nem tudok együttérezni senkivel sem és nem tudok senkinek sem semmilyen dícséretet mondani. Pl.: Megkérdezik tőlem hogy “milyen a hajam?” Én nem tudom dícsérni, vagy ha mégis ez nekem rossz érzés.
Testidegen nekem, hogyha valakit dicsérnem kell, vagy felköszönteni.. Amikor engemet dicsérnek akkor arra se nagyon szoktam semmit sem mondani, mert fura érzés, nem jó.
A másik meg hogy nem tudok együttérezni senkivel sem. Pl.: Pár hete “nyúltam bele” a lényegbe miközben beszélgettem egy csaj ismerősömmel hogy meghalt az apja és semmilyen együttérzést nem tudtam tanusítani, még annyit sem hogy részvétem..
Miért van ez? Senki felé nem tudok semennyi kedvességet “sugározni”..
Ez szerintem igenis baj, hogy semmilyen együttérzés nincs benned, még annyi se, hogy részvétem. Ha nem is érzed, legalább mondhatnád.. Mondanám, hogy gondolj bele, milyen lehet a lánynak, de felesleges.
A miértre szerintem egy szakember tudna válaszolni bővebben.
Így vagyok én is, bár olyasmit, amit nagyra értékelek, azt őszintén, akár lelkesedve tudom dicsérni. Viszont a hétköznapi jópofizás szintjén nekem sem megy a dicséret, sem az együttérzés, sőt a sima udvariassági beszélgetés is nehezen. A családomon kívül az emberek iránt nem nagyon érzek semmit.
Pszichopata vagy szociopata biztos nem vagyok, mert szorongásból és lelkiismeretfurdalásból még több is van bennem, mint kellene, agresszivitás viszont szinte egyáltalán nincs.
"Ha nem is érzed, legalább mondhatnád."
Persze, illendőségből mondja az ember, de annyira kínos ez az őszintétlenség, hogy szinte fáj.
"Furcsa erzes lehet"
Egyáltalán nem furcsa. Semmilyen.
"viszont legalabb valtoztatni szeretnel rajta, ami mar önmagaban is haladas!"
Sehol nem írta a kérdező, hogy változtatni szeretne rajta! :)
"Probald apro lepesekben, tudatosan, lehet csak az elejen lesz kellemetlen erzes, de minel többet dicsersz, annal könnyebb lesz utana!"
A kommunikációs részét be lehet gyakorolni, de az érzés nem jön vele!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!