Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szeretnék jelentkezni egy...

Szeretnék jelentkezni egy állásra, és februártól kezdem el az egyetemet. Mondhatom azt hogy már egyetemista vagyok, és levelezőn tanulok?

Figyelt kérdés
Ugye csak akkor érne nekik valamit, ha nappalis lennék, levelezőivel semmilyen kedvezményt nem kapnak, de az még is egy + hogy olyan ember jelentkezik az állásra aki már egyetemen tanul. Így nagyobb az esélyem arra hogy engem vesznek fel. Kitudják deríteni hogy egyetemista vagyok-e, vagy nem? Februártól tényleg elkezdem, így nem is lenne akkora hazugság.
2018. okt. 2. 10:05
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Igen kitudják deríteni mert nem fogsz tudni igazolást adni arról, hogy jogviszonyban állsz jelenleg is valamelyik intézménnyel. Ha nem kérnek igazolást akkor előbb vagy utóbb úgyis lebuksz a hazugságoddal. Ajánlásra utána ne is számíts.
2018. okt. 2. 10:14
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Én az igazságot mondanám el.

Ahogy az előző írta, tanulói jogviszony igazolást kérhetnek, onnantól lebuktál. Viszont, ha felvettek februártól, akkor azt tudnád igazolni, nem? Hát az meg a te előnyöd azzal szemben, aki februárban SEM kezd el egyetemre járni.

2018. okt. 2. 10:23
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem mondod az igazat? Az, hogy mikor kezded az egyetemet az oly mindegy. Én is levelezőn tanulok egyetemen, de ez inkább hátrány, mivel 2 hetente péntek-szombat vannak az órák. Szerencsére én már a 2. évemet csinálom (mesterképzés, csak 2 éves), így kicsit ritkábban van, de így is macera az egész, mert mindig borul a beosztás miattam. Egyébként csak úgy tudják kideríteni, hogyha kérnek jogviszony igazolást, de minek kérnének?
2018. okt. 2. 10:32
 4/6 A kérdező kommentje:

Igazatok van, a hazugságok előbb-utóbb kiderülnek.

Mindig az igazat kell mondani.

2018. okt. 2. 10:44
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha a munka egyetemhez van kötve akkor miért ne kérhetnének. Már pedig ebből a kérdésből nekem az jön le hogy a munka szempontjából fontos hogy a kérdező egyetemista legyen. Mond meg hogy februárban kezdesz nem hinném hogy hátrány, az nagyobb hátrány ha utána magyarázkodni kell.
2018. okt. 2. 10:46
 6/6 A kérdező kommentje:
Nincs hozzákötve, csak informatikai munka, és ugye ha valaki már egyetemen tanulja, sokkal nagyobb tekintélye van a jelentkezőnek.
2018. okt. 2. 10:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!