Mit tegyek ha a baratomat zavarja, hogy egyetemre jarok?
1 evig szuneteltettem a tanulmanyaimat es most ujrakezdtem es annyira jo erzes..ugy hianyzott. Viszont mikor meselek neki akkor azt latom,hogy nem erdekli tulzottan. Elkezd teljesen masrol beszelni es latom,hogy idegesiti.
Multkor el is szolta magat,hogy idegesiti es hogy en lenezem ot. Pedig egyatalan nem. Altalaban annyit meselek csak hogy epp mirol tanultunk,hogy tok erdekes,mennyire szeretem,milyen volt a napom stb stb.
Elkepesztoen zavar mikor “lecsitteg” es latom,hogy telibesz*rja a napom. Mit tegyek?
Jogot tanulok egyebkent..
Tudod, hogy mi a gáz ezekben az esetekben? A jogot tanuló barátnő megtanul mindent az ekevas önélesítő szögállásáról, hogy értse, hogy a párja miről mesél annyit. A eközben barátja arra sem veszi a fáradtságot, hogy legalább meghallgassa, amit a barátnője mesél és helyeslően bólogasson/mosolyogjon, mintha értené. Az igazi az lenne, ha megkérdezné a lányt a dolgokról, amikről mesél és kérné, hogy magyarázza el egyszerűen a dolog lényegét. Szerintem senkinek sem árt, ha tanul egy kicsit, mégha nem is érdekli a téma.
#3 vagyok továbbra is.
Kedves Kérdező!
Én ugyanabban az élethelyzetben vagyok, mint te. A barátomnak érettségije és OKJ-je van. Nem a szakmájában dolgozik, hanem a hobbijával foglalkozik a munkahelyén (autók) és nagyon szeret ott dolgozni. Én pedig egyetemre járok, csak éppen orvostudományi területen. Épp most passziválok egy évet, mint te tavaly.
Így átérezve a helyzetet, szerintem ne erőltesd ezt a kapcsolatot! Ez a srác teljesen elnyom. Büszkének kellene rád lennie, ehelyett a saját komplexusai áldozatává tesz téged. Ne akard ezt egy életen át magadnak! A legtöbb férfiben ösztönösen benne van ez az érzés, ha a barátnője magasabb végzettségű vagy jobban keres nála, de ezen felül tudnak kerekedni. Ő nem fog.
Az én párom is felhozza veszekedés közben néha, hogy "Mert te egyetemre jársz, akkor most csak neked lehet igazad, én meg hülye vagyok, mi?", de csak ha már egy órája vitatkozunk valami hülyeségen. Nem mondom, hogy nem érzem úgy néha, hogy nem hallgat meg, mert az esetek 70%-ában ő mesél, én meg hallgatom. Sokszor, amikor elkezdek beszélni, egy mondat után belekezd a saját meséjébe, amit még el akart mondani. Viszont mikor sikerül összeszednie a gyermeteg, kalandozó figyelmét, akkor meghallgatja, hogy mit mondok, megkérdezi, hogy az mi és végig is hallgatja, illetve valamennyit tanul belőle. Minden héten magától bekapcsolja a The Good Doctor című sorozatot, odahozza mellém, hogy nézzük és közben folyamatosan kérdezi, hogy mi történik, milyen betegséget lát, az mitől van és hogyan kell kezelni.
Szerintem ha a barátod nem képes ilyen apróságokat megtenni érted, akkor nem érdemes ilyen kapcsolatra pazarolni az idődet, tönkre fogsz menni.
Tortent olyan pl,hogy a fuzetem a taskambam maradt mert egyetem utan vasarolni mentunk es nem vettem ki.
Beszolt,hogy azert hozom hogy lassak egyetemista vagyok. Persze felig viccesen adta elo.
Elegge idegesito...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!