Van értelme úgy egyetemre menni, hogy sok kedvem nincs is hozzá, magányos vagyok, emberekkel nem tudok bánni, szociális készségeim meg nullák?
Nem csak egyetemen, de hogy akarsz az életben is, munkahelyeken érvényelsülni így, ha “nehezen intézel dolgokat, nem tudsz kommunikálni”??
Ez nem csak egyetemen kell, tehát jó, ha mielõtt megembereled magad és javítasz ilyen-olyan alap készségen. Ha nem is egyetem miatt, de másért is.
Én is rohadt nehezen kommunikálok és ez az egyetemen se változott, dolgokat is nehezen tudok elintézni.
Ez nem jelenti azt, hogy nem vagy képes megtanulni az adott tananyagot és nincsenek jó értelmi képességeid, szóval ha szeretnél feljebb jutni, akkor nagyon ajánlatos elvégezni, persze, ez nem leszólás, mert más szakmával keres annyit, mint azok, akik egyetemet végeznek.
Én így mentem 2évvel ezelőtt egyetemre. Ott is hagytam. Most megyek másikra. Kicsit összeszedtem magam.
Semmit sem értem az agyammal, ha arra is képtelen voltam, hogy kimenjek kaját csinálni magamnak. Dehát ez van..szar dolog a depresszió meg motiválatlanság :D
Egyetemre tanulni járunk, nincs "osztály", én semmilyen egyetemi buliba, külön programra nem járok, a szaktársaim 90%-ának a nevét se tudom, és még semmi hátrányom nem származott ebből.
Mondjuk, mivel dolgozok mellette, így a munkahelyemen szereztem barátokat, és nem vagyok magányos.
Ha szeretnél fejlődni ezekben, akkor az egyetem az egyik legjobb jely arra, hogy próbálgathasd magad.
Mellette viszont mindenképp érdemes önfejlesztéssel is foglalkozni. Ha problémád van, akkor tudj kutatni-keresni-kérdezni, és megoldani azt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!