Ti mennyire vagytok válogatósak ételek terén?
Én hiába vagyok éhes ha az étellel valami probléma van nem tudom megenni. A munkahelyemen sokszor szokott probléma lenni az étellel pl. sertés hús rágósabb mint egy rágó, erre a kollégák bólogatnak csak le kell nyelni egybe nem kell megrágni. Krumpli vagy nyers vagy kőkemény, csirkehús mindig teljesen száraz és nagyon kemény, a pörkölt legnagyobb része zsíros pacalt darabok, amire a többiek csukott szemmel gyorsan lenyelni reagálnak. Ha kaját hozok az befülled és mikrózástól fura íze lesz amitől néha hányingerem van. A nagyszüleimnél a légy mindig a kaján van amihez én hozzá se nyúlok, mert az már veszélyes ők meg letudják "a légynek is ennie kell valamit"-el. Valahogy nekem ezektől a dolgoktól undorom van, tudom ha lakatlan szigeten lennék örüljek ha ételt látok, de az se megoldás hogy 1-2 naponta eszek csak ételt, mert akkor úgy se fog érdekelni. Rendelés se sokkal jobb, mert ott is hallottam cifra dolgokat. Az is vicces, hogy a főszakács a munkahelyi konyhán régebben egy 4 csillagos étteremben dolgozott és erre mindenki büszke, ha valóban olyan jó lenne akkor nem hiszem, hogy noname cégnél dolgozna.
Ti hogy oldanátok ezt meg?
A kaja kevés szerepet tölt be az életembe. A kaják túl vannak árazva. Ürge pörköltet nem fogok enni! Kenyeret nem vettem 15 éve, mert xar, és túlárazott. Hambit sem kívánom, mert kétpofára zabáltam. Legutóbb gomba, sajt - kétpofára dobáltam le a torkomon. Ezért döntém úgy malac orr szallonna göngyöltnél...az első adag, jó esett...már egyre kevésbé... de meg kell ennem, nem dobhatom ki a túlárazott kucu-orrmányt!
Most lehet visszatérek a régi tápra Yoghurt...bár a napokban láttam bébi ételeket, ezek tartósító szerek nélküliek, és túlárazottnak nem mondanám.
Most legútóbb a zabra szoktam rá, babános,epres, 230 kcl egy zacsi 300 Forint, kb három-négy kanál.Egész laktató, és jóízű.
Nem tudom mi a francot egyek. A hal is túl van árazva, és még büdös is!
Tehát marad a cigi kávé cola cigi kávé cola, mert nem lehet megunni.
Nem mondanám magam válogatósnak. Nem eszem meg a vizi dolgokat (rák, hal, kagyló...stb), a belsőségeket és a nyers paradicsomnak és az uborkának a szagától is rosszul leszek.
A légy nem érdekel, egy normális immunrendszerrel rendelkező ember meg is ehetné azt a legyet, nem lenne baja tőle.
A rossz minőségű kajával sincs nagy bajom. A húst apám is mindig rágósra csinálta, szóval megszoktam, a félig nyers krumlit és a ropogós/mancsos rizst is meg lehet enni, a mócdingos pöriből pedig ki lehet baszkodni a húst és a tészta a szaftal már jó.
Hát nem tudom, hogy mennyire számítok finnyásnak, de én sem eszek meg bármit. Nem szeretem a májat, a halat és a tengeri herkentyűket, a mákot, a diót... azt hiszem ennyi. Nem eszem meg a full zsíros, olajos, cupákos, mócsingos húsokat és ételeket (pl. pörkölt, gulyás, kocsonya, tiszta zsír szalonna stb.), a rágós húsokat, a sült krumplit és a disznóhúsból készült rántott húst csak frissen szeretem, nem bírom, ha egy ételben sok és nagy hagyma darabok vannak. Néhány ételt én sem szeretek mikrózni, mert tényleg más lesz az íze, állaga. Most hirtelen ennyi jutott eszembe. Valamint nekem a tálalás is fontos. Nem kell nem tudom hogyan kidíszíteni stb., de emlékszem, hogy mikor suliban menzás voltam és kb. úgy tálalták az ételt, hogy odab***ták a tányér közepére, fröcsögött és folyt össze vissza....hát nekem attól az étvágyam is elment.
Én a helyedben keresnék egy olyan éttermet, ahol jól főznek és onnan rendelnék. Igen, ott is vannak cifra dolgok, de azért csak találsz egy olyat, ami finom és ízlik, nem? Ki kell próbálni. Én is futottam már bele olyanba, hogy pl. teljesen máshogyan készítik az ételt, mint ahogyan én megszoktam vagy étteremben is kaptam már rágós húst stb., de néhány próbálkozás után találtam olyat, ami nem szokott csalódást okozni és szeretem.
14. Akkor mutathatnál valami tanulmányt róla, de olyat, amit komolyan is lehet venni, nem valami youtube videót "15 durva dolog, amire nem számítottál!!!😱" címmel ;)
És nem, nem dobjuk ki, mert alapból van annyi eszünk, hogy letakarjuk a kajákat, ezért nálunk semmit nem száll be a légy. Egyéb kérdés?
A légy nyála különböző betegségeket(pl.vérhas) terjeszt arról nem is beszélve, hogy van esélye hogy egy döglött állaton volt előtte és mondjuk húsevő baktérium kerül a kajára. Amivel lehet nincs problémád amíg azoknak a baktériumoknak a száma el nem szaporodik olyan mennyiségben ami nálad is problémát okoznak. A nagyszüleim szenvedtek sárgaságban és voltak egyéb komolyabb betegségek is amikről nem akarnak beszélni, nem állítom, hogy légy miatt volt, de határozottan nem megfelelő higiéniai szokásoktól.
Nyilván kivágom a zsíros darabokat, de több mint a fele az és 900 forintot kifizetni ezért + nem is olyan rengeteg hús van hozzá alapból. Azért van különbség az olyan keményre sült hús között amit késsel sem tudsz elvágni rá kell nehezedni, hogy eltörjön vagy elszakadjon és ez egy főszakács aki étteremben dolgozott egyszerűen belefáradt és nem érdekli mi kerül ki a keze körül. Azzal semmi bajom nincs ha én főzök, mert ennyire fatális hibákat nem szoktam elkövetni, mert oda figyelek a kajára és tudom mire kell figyelni és hogyan kell elkerülni. A szafttal meg spórolnak meg persze a fűszerekkel is.
Az itteni éttermekkel az a gond, hogy nagyon kicsi adagot küldenek(tehát lehet 2x vagy 3x adagot kellene kérnem vagy 2x adag és otthonról tészta vagy krumpli hozzá) és néha ott is nagyon kispórolnak dolgokat. Éhes ember tényleg nem válogat, de az se megoldás, hogy éhezem egész nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!