Ha halljátok, hogy valahol mondanak egy nevet, hogy pl Nagy Ádámné Kis Éva és egy fiatal,20 év körüli lány az, meglepődnétek? Mit gondolnátok?
Figyelt kérdés
2018. szept. 21. 09:22
11/15 anonim válasza:
Attól függ...
Ha Kis Éva 20 év körüli és patikus-tanonc az egyetemen, ha végez,
Nagy Ádámné dr Kis Éva lesz.
Ha ez lesz a neve, mégcsak rangkórsággal sem vádolható.
(Ugyanez a helyzet, ha az asszonyság jogi egyetemre jár.)
12/15 anonim válasza:
Kicsit meg, mert nálunk a családban már az előttem lévő (értsd 40-50 közötti, 90-es években házasodott) generációban sem volt szokás felvenni a férj nevét. Elítélni nem ítélem el, aki követi a hagyományt, de magáról a hagyományról megvan a véleményem. De most nem ez a kérdés.
13/15 anonim válasza:
Nem meglepő, manapság egyre ritkább de még előfordul.
Számomra túl hosszú és cseppet fölösleges. Hasonló nevű ismerőseim még nem hallottam a teljes nevükön bemutatkozni nemhivatalos szituációban. Mások sem így használják.
Anyum kollégái közt is van ilyen, mindenkinek csak a Nagyné Évike. Sokévi ismertség után tudtam meg, hogy nem csak ennyi a neve.
Kicsit olyan mint a 2. keresztnév. Van 1-2 aki használja, a többségnél meg csak úgy van és néha előkerül.
14/15 anonim válasza:
Ha szép, fiatal lány -né, mindig nézek, hogy szegény, pedig még előtte volt az élet. És egy otthonülős antialkoholista vagyok. Csak olyan szomorú, hogy ő már nincs, ő már csak -né.
15/15 anonim válasza:
Én ezt az alakot csak azért tartom eléggé szerencsétlennek, mert borzasztó körülményes és hosszú, a gyakorlatban nehezen használható. Abban viszont nem látok semmi rosszat, ha egy nő felveszi a férje nevét valamilyen formában. Sőt, kortól függetlenül ez a normális szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!