Ha halljátok, hogy valahol mondanak egy nevet, hogy pl Nagy Ádámné Kis Éva és egy fiatal,20 év körüli lány az, meglepődnétek? Mit gondolnátok?
Figyelt kérdés
2018. szept. 21. 09:22
1/15 anonim válasza:
Én vidékről származom, ott egyáltalán nem ritka ez a névviselési forma, akár fiatalabbaknál sem. Budapesten valóban nem jellemző a mai fiatalok körében. De a Nagyné Kis Éva alak szerintem mindenhol elterjedt, és lényegében kortól függetlenül.
2/15 anonim válasza:
Nem hinném, hogy meglepődnék de a kötőjeles forma valóban elterjedtebb mostanában.
4/15 anonim válasza:
18 év felett már lehet házasodni, nem értem mi neked ebben a névben olyan nagy was ist das.
5/15 anonim válasza:
Én max azon lepődnék meg egy pillanatra, hogy 20 évesen már férjnél van, a nevet én egyáltalán nem találom furcsának.
6/15 anonim válasza:
Ezekkel a nevekkel még oké lehet ez a formátum, de aki Rózsavölgyi Benjáminné Martonkeresztesi Alexandra, arról azt gondolnám, hogy "nem gondolta ő ezt végig..." 😀
Nem öreges szerintem a formátum! Csak a lehető leghosszabb és ezért legkevésbé praktikus, de az nem az én dolgom:)
7/15 anonim válasza:
Persze, hogy nem gondoltam végig hatos, mert félúton elfáradtam.
Üdvözlettel:
Rózsavölgyi Benjáminné Martonkeresztesi Alexandra
8/15 anonim válasza:
Nem lepődnék meg. 20 éves felnőtt ember, vannak akiknek már gyerekük van ennyi idősen. Szüleimnek ekkor már volt egy.
9/15 anonim válasza:
Én max azon lepődnék meg, hogy így vette föl a férje nevét, mert személy szerint borzasztónak találom. De nem mondanék semmit, egész sok volt évfolyamtársam házas már, pedig még csak 21 éves vagyok.
10/15 anonim válasza:
Én max megmosolyognám, hogy jééé, Ádám megtalálta Éváját.
Szóval kb csak a konkrét példán lepődnék meg egy kicsit, magán a formulán és a koron nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!