Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Az ilyen emberek mit gondolnak...

Az ilyen emberek mit gondolnak magukról? Miért játsszák az eszüket?

Figyelt kérdés
Ismerősömmel beszélgettük Budán egy bárban és bejöttek pár szaktársa aztán ők is odaültek hozzánk. Igazi nagy pofájú "PC" "VEGÁN" élharcosok is voltak közöttük. Az egyik lány 30 percig ecsetelte, hogy milyen nehéz olyan kávét, kakaót, déligyümölcsöket beszerezni magának amikhez "nem tapadt vér" és emberséges körülmények között termesztik őket a földművesek nem kihasználják szegényeket. Persze az új Apple telefonját ami persze RED mert szeret ilyen célokra adakozni biztos nem rabszolgasággal határos helyzetben lévők szerelik össze. Az egyik srác meg vegán, ezzel nem is lenne baj de amilyen mély fanatizmussal beszél a "predánság" hátrányairól attól rendesen ideges lettem. Mikor kérdeztem, hogy ezeket a kutatásokat hol lehet megtalálni akkor rendesen megsértődött "Ezek tények! Nem érted!?" Na ennyi elég is volt haverommal elindultunk egy másik helyre ő meg bocsánatot kért, hogy ilyen gyökerek közé vitt.

2018. máj. 1. 14:15
 1/5 anonim ***** válasza:
52%

Néhány embernél ez olyan, mint a vallási fanatizmus.

Amúgy ettől érzik magukat többnek, mint mások. Szerintem szánalmas :D Aki tényleg igyekszik lehetőségeihez mérten (nem azon túl! Mert kíváncsi vagyok, ezek az aranyifjak meddig ragaszkodnának az elveikhez, ha egy átlag diákmelós fizetésből kellene élni, aztán ötezer jutna kajára egy héten, legyél belőle vegán), az valahogy általában nem henceg azzal, hogy ő aztán meeeeennyire sokat tesz az emberiségért.

Amúgy emberek! Szelektíven gyűjtöm a szemetet és biciklivel járok! Biciklivel! Napi 10 km-t!!! Minden nap, télen is! Igaz, hogy az üvegeket viszem vissza pénzért, a biciklire meg kevesebbet költök, mint a havi bkv-bérlet, és így is spórolok lakásra, de na, mekkora zöld vagyok, boruljatok már le előttem, JOBB EMBER VAGYOK MINT TI :D

Akinek nem inge...

2018. máj. 1. 15:38
 2/5 anonim ***** válasza:
69%

A kutatásokat megtalálod online.

Pl. Kína tanulmány.

2018. máj. 1. 21:18
 3/5 anonim válasza:
84%

Én is vegán vagyok, bár az introvertált fajtából. Nem hogy hencegni, inkább titkolni szoktam idegenek előtt, amíg lehet :D mert semmi kedvem ezredjére is megindokolni a döntésemet egy vadidegennek, akit amúgy nem is érdekel amit mondok, csak azt várja, mikor mondhat ellent, mikor mondhatja ki, hogy hús nélkül meghalsz, hogy ez az élet rendje, hogy húsevésre lettünk teremtve stbstb.

Ettől függetlenül falra tudnék mászni az ilyen vegánoktól, pont miattuk nézik le a normális vegánokat, akik nem tartják magukat többre másoknál, egyszerűen csak máshogy étkeznek különböző okok miatt.

Egyébként óriási tévhit, hogy csak az tud így étkezni, akinek sok pénze van. Sokkal olcsóbb a vegán étrend, én egy-két kiegészítőt veszek csak (vegán sajt, vegán grillkolbász - ezek olyan 900 ft körül vannak és 20-25 dekák, illetve rizstej a kávémba, kb két hétig elég), a zöldségek, tészták, kenyérfélék, gyümölcsök meg olcsóbbak mint mindennap húst, felvágottakat, sajtokat, sajtkrémeket, tejtermékeket venni.

2018. máj. 3. 10:02
 4/5 anonim ***** válasza:
47%

A hamis összefüggéseket és párhuzamokat inkább hagyjuk. Pl a pc 'kultúrának' a világon semmi köze nincs a veganizmushoz. A veganizmus kizárólag az állatokról szól, aki ezt nem tudja felfogni, azzal nincs miről beszélni.

" Persze az új Apple telefonját ami persze RED mert szeret ilyen célokra adakozni biztos nem rabszolgasággal határos helyzetben lévők szerelik össze"

Nem vagyok egy nagy alma rajongó, de... 1, ennek még mindig semmi köze a vegánsághoz, 2, a droidos telókat, vagy a kínai butatelefonokat vajon hol, kik és milyen bérért szerelik össze? :)

" Mert kíváncsi vagyok, ezek az aranyifjak meddig ragaszkodnának az elveikhez, ha egy átlag diákmelós fizetésből kellene élni, aztán ötezer jutna kajára egy héten"

Simán megoldható, még ennél kevesebb pénzből is. Hüvelyesek, gabonák (rizs, kuszkusz stb) a létező legolcsóbb élelmiszerek.

" Amúgy emberek! Szelektíven gyűjtöm a szemetet"

Aztán pedig a szelektív hulladékgyűjtőkből ugyanabba a kukába beleöntik az egészet. Megvagyunk mentve :D

" biciklivel járok! Biciklivel! Napi 10 km-t!!!"

Magam is. Csak én 14 km-t (átlagosan).

De egyébként ez is dicséretes, ami pedig a hulladékgyűjtést illeti, legalább a szándék meg van arra, hogy szelektíven gyűjtsd. Még ez is több mint amennyit az emberek 80%-a tesz :/

" Ettől függetlenül falra tudnék mászni az ilyen vegánoktól, pont miattuk nézik le a normális vegánokat, akik nem tartják magukat többre másoknál, egyszerűen csak máshogy étkeznek különböző okok miatt. "

Nekem egy kicsit gyanús a kérdés. Találkoztam már vegánokkal akik csak félig-meddig értették a saját izmusukat, de ha a kérdésben vázolt szituáció igaz, akkor ők valamit nagyon benéztek, mert a vegánság az állatvédelemről és állatfelszabadításról (a kapitalista piac és az emberek elnyomása alól)szól, nem pedig arról, hogy az emberek milyen körülmények között dolgoznak a különböző kapitalista iparágakban.

2018. máj. 5. 00:38
 5/5 anonim ***** válasza:
69%

"Én is, csak én napi 14km-t."

Jó, jó, megértettem, hogy te jobb ember vagy :D Épp erre a hozzáállásra próbáltam rávilágítani egy kicsit lazább módon, nem sikerült, sebaj :)

2018. máj. 5. 20:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!