Megsértek valakit azzal, ha megkínál valamiből, és nem fogadom el?
Nem, semmit nem kell enned, amit nem akarsz vagy egyesenes nem jó neked.
Normális ember ezen nem sértődik meg, de a kínálás sokszor csak udvariasság és direkt jó, ha nem szedi szét a társaság a kínáló egyszem chipsét...
Rokoni traktánál már jobban elvárják, hogy egyen az ember, de ekkor is simán kihagyható, én sem eszem olyat, amit nem akarok, csak éppen maximálisan rugalmas vagyok a ritka rokoni látogatásokkor, nem akkor vagyok a legkeményebb diétámban, amibe a répa is necces a cukortartalma miatt, nemhogy a meggyes pite...
Én sokszor csak udvariasságból kínálok meg másokat, de közben csúnyán nézek rájuk, hogy ne merjenek venni belőle, hogy több jusson nekem😂
De egyébként nem, egyáltalán nem sérted meg vele, udvariasan megmondod hogy nem kérsz és ennyi
"Azzal nem, de ha direkt neked készít valami kaját és azt nem fogadod el, azzal igen."
Dehogy, még azzal sem! Ugyanis olyat, ami nem esik jól, akkor értelmes ember nem eszik, és ezen megsértödni hagyfokú ostobaság.
Pl. ha én nem szeretem az édességeket, akkor nekem hiába süt valaki tortát, nem eszem belöle, mert tudom, hogy utána nem érzem magam jól.
Ha elöre kérem, hogy valami konkrét ételt készítsen, akkor
elvileg érthetö lenne, hogy nem örül, ha mégsem kérem, de megsértödni ilyenen csak nagyon buta ember fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!