"Inkább a halál, mint a szégyen"-egyetértetek?
Nem.
Nincs olyan ember aki ne szégyenkezett volna. De ebből még mindig ki lehet jönni.Felállni, kijavítani amit elrontottál, és tapasztalattal gazdagabban, átértékelve az addigiakat, egyenes gerinccel tovább lépni a jövőbe.
NEM!
A becsületet vissza lehet szerezni, az életet nem.
Ezt csak úgy hallgasd meg, pont akkor kezdtem hallgatni, mikor kiírtad a kérdést:
Hát nem tudom szép és jó hogy mindenki itt hősiesen szaval a becsületről meg a szégyenkezés elmúlásáról de mi van ha nem önmagad miatt szégyenkezel? Mi van ha nem a te hibád volt ami miatt most szégyenkezel.
Példa:
Rengeteg nő inkább meghalna mint hogy megerőszakolják. Egy ilyen borzasztó eset után nem akarsz együtt létezni a bemocskolt testeddel. Nem a te hibád volt nem tehetsz róla mégis te fogsz terrorban és szégyenkezésben élni halálod napjáig. Élet az ilyen? Sokaknak nem.
Úgyhogy ez egy elég szubjektív dolog. Persze ha valamit elrontok hát ez van majd elfelejtik, de vannak sebek amik nem múlnak el.
Velem megtörtént (szexuális erőszak), gondoltam öngyilkosságra, de más mocska miatt ne én haljak már meg!
Az életet kell választani!
Utolsónak: Igen ez valóban nehezebb helyzet, pláne ha az illető semmilyen módon nem adott rá okot.
De a környezete reakciója is sokat számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!