Nem érzed úgy, amikor belépsz a facebookra, hogy "mindenki" előbbre tart nálad?
Soha nem voltam a fb-on. Nem akarom mutogatni magam, az életem, az utazásaim stb.
Van, hogy beszélgetünk ismerőssel valamiről és kéri nézzem meg, az fb-re feltett ezzel kapcsolatban valamit.
Hát mit mondjak. Szánalom a legtöbbjük.
Kifele csicsa, happy minden, de belül rohad a rendszer.
Boldog házasságok<->orrba szájba csalás.
Utazás, gazdagság<->nyomorgás, hitel, egy jót nem esznek.
Ezzel nem azt mondom, hogy minden csak kirakat.
De a többség élete rom, és ott veri magát a semmire. A sok frusztrált hiszékeny meg kikészül.
De hidd el az sem százas önértékelésben, aki ennyire kipakolja az életét.
Én soha nem éreztem késztetést, hogy mutogassam a formás testem, a diplomám, az utazásaim, a tengerparti nyaralásom, telelésem, a drága kajáim, a gyerekeim, a férjem, a gyerekeim kitűnő bizonyítványait.
Mikor felnőtt emberek pityognak, hogy mennyire romboló a fb, mert mindenki szebb, sikeresebb. Szánalom.
Igaza van a 3. válaszolónak.
Nem tudom miért pontozták le.
Bár tippem van hogy így látatlanba is talált az írása.
Sok selejt face huszár!!!
szerintem meg pont az ilyen ingerek jelentenek motivációt...ha azt látod mindenhol, hogy másnak se jobb, akkor téged mért zavarna az, hogy te sem tartassz sehol?
csak hát persze felfogás kérdése, hogy valakire ez úgy hat, hogy "én soha nem érem el azt, amit ezek", mások meg meggyőzik magukat, hogy ez nekem is menne.
ehhez facebook sem kéne utolsó...attól, hogy álszentkedve te nem rakod ki a tökéletes életed mindenkinek, a barátaidra, akik ismernek, még hatással lehet...szóval ezzel nem kerültél el semmit, maximum szűkítetted a nyilvánosságot.
Nem, mert nem használom. De éppen ezért nem használom, mert a fészbúk lényege, hogy az emberek próbálják a mesterkélt, ál-életüket mutogatni, és mindenki másnál többnek, szebbnek, jobbnak látszani.
Nem néhány beállított fotó, és magamutogatás számít. Ezeknek az embereknek pont ugyanannyi kínja és problémája van, mint neked. Talán még több is, és azért szorulnak rá arra, hogy a neten színészkedjenek.
Nem. Van, aki előrébb tart, mint én, és van olyan is, akinél meg én vagyok előrébb.
Utazni akarsz? Menj fel a Bónuszbrigádra. A bulizásban mi akadályoz meg? Na és abban, hogy jobb állást keress, mint ami van, ha az nem tetszik?
Én most nyáron egy rakás egy napos buszos utazást iktattam be olcsón, hétvégékre, én élvezem, de a legtöbb ismerősöm nem bírná ezt a menetet. Aztán persze nézegetik a képeimet, meg lájkolgatják az albumot, de amikor arról lenne szó, hogy jöjjenek velem ők is, akkor nem nagyon mozdulnak, mert pl. nem bírják a buszozást, vagy a hajnali indulást, vagy...stb.
Szoktam úgy érezni, hogy mások előrébb tartanak, de nem a Facebookot nézegetve. Manapság már bármid lehet a Facebookon, rég feltalálták a Photoshopot.
Pl. van egy ismerős csaj, akinek a Facebookját elnézegetve azt mondanám, milyen izgi kis élete van, sok barátja, mindenki szereti. Ehhez képest egy antiszoc egyén, akitől az összes barátja lelép, a pasijával csak azért van, hogy legyen hol laknia, egyébként örökké veszekszenek, még verekszenek is. stb. Hagyjuk már az ilyen parasztvakítást.
arra akartam rávilágítani, amit a továbbiakban írtam is. attól, hogy valaki nem a facebook-on éli az életét, még nem jelenti azt, hogy nem villant. olvasd végig a bekezdést...
akinek írtam(3-asnak) már láttam ugyanezt a szövegét más kérdés alatt is.
hiába nincs fészbukkja, itt tolja mások arcába, hogy dehát ettől ő ugyanúgy jól él meg utazgat...
az ismerősei is a közelében ezt ugyanúgy tapasztalják, hogy nem facebook-on mutogatja...tehát nem csinál titkot belőle, hogy még a legszűkebb családja se tudjon róla, hogy ő mennyire az élet császára...kivétel nélkül az összes ember mutogatja másoknak azt, amilye van...ezért álszentkedés állítani, hogy "de én nem vagyok ilyen"...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!