Hogyan tudnám lebeszélni az embereket az öngyilkosságról? Talán így?
Rengeteg okot fel tudnék sorolni, amiért nem kellene öngyilkosnak lenni.
Kezdetnek gondolkozzatok el ezen a rövid videón:
https://www.youtube.com/watch?v=EjrxJqnRxp0
Van, hogy egy kis odafigyelés, egy szó, egy ölelés életet menthet. Ha félretesszük az egymás iránti közömbösséget, és nem megyünk el a rossz dolgok mellett. Legyen az egy szomorú ember, egy bajbajutott állat, vagy az eldobált szemét az utcán.
Mindenki másra vár, hogy más majd odamegy, más majd segít, ahelyett hogy ő maga lenne az a más...
"A világot nem a gonosz fogja elpusztítani, hanem azok, akik végignézik a gonoszságokat, és nem csinálnak semmit."
Albert Einstein
Nahh, #8 as írásából az eleje igaz. Hihetetlen borzalom az a pár perc/óra, amiben várod a halált, olyan szenvedést soha nem éltem még át, pedig fizikai fájdalmaim nem voltak. Belegondolni, hogy vége, és már nem tudod meg, milyen jövőd lehetne.
Viszont ez tényleg nem tart vissza senkit egy második körtől. Engem sem ez fog,ha fog.
Az ölelés, a szeretet, az odafigyelés egy bizonyos pontig segíthet, de nem ment meg senkit sem. Ha megölelnél, kérdező, az az elmúlt 15 évem mély depresszióját és ürességét nem hozná helyre. Megköszönném, és elbúcsúznék.
Az élet valóban tele van csodás dolgokkal, mindenben, egy rohadt falevélben is meg lehet találni a szépet, de amikor az egyadba beereszkedik az a bizonyos STOP tábla, akkor már nem nagyon van visszaút.
Van, hogy minden valós lehetőséget kixelsz.
Van, hogy tényleg nem létezik megoldás valamire.
Azt hiszem, egy öngyilkost nem lehet, és nem is kell megmenteni, mert vagy megmenti magát, vagy elmegy. Erőszakosan meg főleg nem hoznék vissza senkit!
Egy öngyilkosjelöltért a legszebb dolog, amit tehetsz, hogy rámosolyogsz, megfogod a kezét, és elmondod neki, hogy megérted, és így is szereted. Utána pedig elengeded.
Ezzel pedig akár tényleg meg is mentheted, mert életében először szabadnak érezheti magát.
Picit hosszú lett, bocsi.
Köszönöm!
Érdekes, de ez is beválhat.
A leginkább tényleg az segíthet, ha mindig ott tudunk lenni egy ilyen személy mellett, ha törődünk vele, de közben megadjuk neki a szabadságot is.
Sajnos aki messze van tőlem, amellett nem tudok ott lenni, és elhiszem, hogy a netes beszélgetés nem elég... Még ha több is a semminél.
En neha megtennem de felek.Pedig mar annyira nem tart ide semmi. Csaladom utalom, parom is furcsa tobb eve egyutt vagyunk de nem mondhatnam parkapcsolatnak, azt erzem kihasznalnak. kb amire emlekszem 6 eves korom ota kaosz az
eletem es sok mindenbe bele vagyok kenyszeritve! Meg igy 26 eves fejjel is!!! Anyagi gondjam
nincsennek de en mar ertem mit jelent az hogy a penz nem boldogit!!!! Nagyon igaz!! Nem vagyok milliomos de ha kell valami meg tudom venni csak ez keves ahhoz hogy lelkileg rendben legyek. Iszonyat sok problemam van de gondolom masnak is persze es le a kalappal azok elott akik betegen, vagy vegtagok nelkul elnek! Iszonyat elni akaras van bennunk. Sajnos en meg iszonyat pesszimista vagyok :( Nincs olyan honap hogy ne erne csalodas es mar sok ! Mert ugy gondolom nem erdemlem meg ezt a sok rosszat amikor en csak jot akarok mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!