Lehet, hülye kérdés, de hívhatom estének a 19 órát annak ellenére, hogy még süt a nap, ugye?
Figyelt kérdés
2018. aug. 2. 20:17
2/5 A kérdező kommentje:
1
Köszi a gyors választ! És az éjjel mikor kezdődik?
2018. aug. 2. 20:25
3/5 anonim válasza:
Nálam már 17:00 az már este. 16:59 még délután, (bár ha épp olyanom van, akkor felkerekítem igazából 17-re, és akkor az már este; de mondjuk elég ritkán szoktam pontosan 16:59-kor ránézni az órára.) 17:00-kor kezdődik az este. Évszaktól függetlenül. Én 17-et már este5-nek hívom. És mindig csodálkozok amikor a híradóban ilyen mondanak, hogy "ma délután 5 órakor."
4/5 anonim válasza:
*De egyébként ez valszeg picit ilyen személyes látásmódtól is függ; tehát talán erre lehet, hogy nincsen is egzakt. Viszont nálam személyesen a 17 óra az már este; függetlenül attól, süt-e épp a nap.
5/5 anonim válasza:
Az etikett szerint 18:00 után a köszönés "jó estét". Ebből kifolyólag igen, hívhatod estének függetlenül a fényviszonyoktól.
Elköszönéskor a "jó éjszakát" 21 vagy 22 órától használjuk. De ebben nem vagyok biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!