Miért hiszik azt egyesek, hogy az egyetemi kollégium az csak úgy jár bárkinek?
Annyira könnyen dobálóznak egyesek azzal, hogy "menj kollégiumba", "miért nem mész kollégiumba?", hogy az valami hihetetlen. Miközben egyáltalán nem így megy. A kollégium nem jár senkinek, hanem meg kell pályázni és különböző szempontok alapján (pl. szociális helyzet, egészség, távolság, tanulmányi eredmények stb.) bírálják el a jelentkezéseket és vagy kapsz helyet vagy sem. Egyetemenként nyilván változó (és valahol vannak felújítások, bővítések), de szerintem azért nagy általánosságban ki lehet jelenteni, hogy a legtöbb egyetemi kollégium nem ekkora létszámra lett tervezve és egyszerűen nem képesek befogadni minden jelentkezőt.
Én is megkapom majdnem mindenkitől, hogy milyen elkényeztetett kis liba vagyok, "felnőttesdit" játszok apuci pénzén stb., mert a párommal lakom együtt egy albérletben, amit a szüleink fizetnek. Utána megpróbálom nekik elmagyarázni, hogy már többször jelentkeztem kollégiumba és én lennék a világ egyik legboldogabb embere, ha végre kapnék egy nyamvadt kis egérlyukat valamelyik kollégiumban (mert sokkal olcsóbb és nincs is szükségem egy egész lakásra), de sajnos ez eddig még nem történt meg. Persze, erre is csak az a válasz, hogy "kifogások mindig vannak", meg "nem csak a sült galambot kellene várni" (ezt nem is értem)... Miért lesz valaki rögtön elkényeztetett és "kishercegnő", azért mert nem jogosult kollégiumi férőhelyre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!