Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit lehet csinálni az ilyen...

Mit lehet csinálni az ilyen hajléktalanokkal? (Bővebben lent)

Figyelt kérdés

Sziasztok. Ma sétáltam a városban, egy kocsma előtt jöttem el, amikor jött ki onnan egy 60 év körüli nő. Leszólított, hogy van-e apróm, egy 200 Ft kéne neki ennivalóra, mert ő hajléktalan. Kedvesen mondtam neki hogy bocsánat de nincs nálam apró, erre nagy felháborodottan ezt vágta a fejemhez: "de rafinált kis qurva vagy, hogy r*hadjál meg". Hirtelen köpni-nyelni nem tudtam. Aztán mentem tovább. Soha nem szoktam hajléktalanoknak pénzt adni, mivel egyszer adtam egynek, akibe utána egy dohányboltnál futottam össze. Egyértelmű tehát hogy nem ételre, hanem cigire vagy alkoholra költik a pénzt.

Ilyen szemtelen hajléktalanokkal mit lehet kezdeni? Sajnos olyan vagyok, aki nem tud csak úgy elsétálni ha leszólítják...:/

2018. júl. 20. 16:21
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
51%
Szemeköpöd és tovább állsz.
2018. júl. 20. 20:47
 12/14 anonim ***** válasza:
93%

1, Nézz gyorsan egy fára, ahol van épp egy madár, majd kérdezd meg, hogy "Látod, hogy mi az ott? Az egy madár, ami nem én vagyok...", majd elmenni;

2, Ha esetleg nem mersz beszólni, vagy mégis a humanitás dominál rajtad, akkor menj be egy boltba, vegyél 1 db. kiflit, majd add a kezébe. Ha elhajt, akkor magyarázd el neki, hogy "Na látod, ezért nem adok pénzt...", majd elhúzni onnan. Ez szerintem mindkettőtöknek jó tanuló lecke lenne.

2018. júl. 20. 21:56
 13/14 anonim ***** válasza:
70%

Egyszerűen engedd el.

Ezek az emberek azért vannak ott, mert már előtte is ilyen mentalitásúak voltak.

Másrészt nincs joga téged sértegetni, akár mi is volt az életében.

Jól néznénk már ki, ha így állnának hozzá.

Én épp ezért soha egy forintot nem adok nekik, se semmit.

2018. júl. 20. 22:30
 14/14 anonim ***** válasza:
90%
Nem kell vele foglalkozni, esetleg visszaszólsz valami hasonló sértőt, és akkor kvittek vagytok. Én ha látom hogy valaki tényleg rászorul annak kérés nélkül is adok, az alkeszokkal meg nem foglalkozom. A kajavásárlás is nagyon jó dolog, velünk apámmal pont előfordult pár éve a Nyugatinál, hogy vettünk pizzaszeleteket, de eggyel többet adtak, mondta apám hogy elrakja a táskába jó lesz még, erre odajött egy szerencsétlen emberke, aki már eleve nem is a pénzt kérte, hanem hogy nem-e tudunk étellel segíteni, apám odaadta neki a pizzát, látszott hogy szinte könnyek szöktek a szemébe az örömtől, hálálkodott majd szinte zabálni kezdte. Mindketten boldogok voltunk hogy segíthettünk rajta, szívesen tettük. Aki bunkó alkoholista, az meg tőlem azt csinál amit akar, annak nem fogok adni.
2018. júl. 21. 14:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!