Nincs autó a családunkban. Mások is élnek így a "mai világban"?
Figyelt kérdés
Mostanában, úgy egy éve érzem úgy mintha párhuzamos világban élnék a környezetemmel. Nincs autónk. Én nem vezethetek (szemem), férjem sosem akart, gyerekek még nem. Rokonaink gyakorlatilag nincsenek. Busszal, vonattal helyben pedig biciklivel közlekedem. Ha utazom szinte csak nyugdíjasok és diákok vannak körülöttem illetve nagyon alacsony életszínvonalon élő emberek. Boltból kijövet, már nagyon kis vásárlásnál is az autó csomagtartójához mennek. Kirándulni, nyaralni, strandra meg nem is tudok rajtunk kívül másokat akik tömeg közlekednének. Mostanra kicsit elfáradtam azért is gondolok erre többet. Többször kaptam beszólásokat, amik akkor nem érdekeltek. Pédául:- amikor kerékpáron vittem két nagy táska újságpapírt mert papírgyűjtés volt a gyerekeim iskolájában.- Buszon utazva 2 gyerekkel és 2 táskával.(Szinte üres buszon, reggel) Idősebb néni összecsapta a kezét "nahát ilyen még van a mai világban". Régi ismerősöm 10 percig nem tért magához, kuncogott is hozzá, nahát, tényleg a "mai világban". és még sorolhatnám. A gyerekeim gyalog jártak általános iskolába (2 km egyenes útszakasz.) Ez sem volt jellemző. Sokan nyiltan hangoztatják nem is ember a "mai világban" akinek nincs autója. Mi a véleményetek a családunkról. Őszintén írjátok meg véleményeteket. Igazából kezdem magam kellemetlenül érezni, jogos ez vagy túlreagálom?2018. júl. 15. 21:39
31/34 anonim válasza:
"Még az is probléma, hogy nincs aki tanítson."
Van, úgy hívják, hogy oktató. Legálisan máshogy nem is nagyon lehet megtanulni vezetni. Persze előny, ha legalább az alapokat váltás-pedálkezelést kitapasztalja valaki, de 0-ról is meg tudnak tanítani.
32/34 anonim válasza:
Nalunk sincs, soha nem is volt, de őszintén szólva, nekem nem is hiányzik.
33/34 A kérdező kommentje:
Sajnos vidéki kisvárosban lakunk nem Budapesten. Tudom ott sok családban nincs mert szuper jó a tömegközlekedés. A kérdésem egyébként nem a siránkozásra épült. Középkorú nő vagyok eddig is megvoltam kocsi nélkül. Az érdekelt,hogy mások is vannak-e így mint mi. Azért ha a lehetőségeim megengedik (szemem) akkor megpróbálom mert nyilván sokkal könnyebb lenne az életünk úgy.
2018. júl. 17. 09:27
34/34 anonim válasza:
Nekem nincs és nem is lesz, se autóm, se jogsim, de nem is kell, en szeretek tomegközlekedni, sokmindenről maradnék le ha autóval járnék... /fotós vagyok /
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!