Nincs autó a családunkban. Mások is élnek így a "mai
világban"?
Figyelt kérdés
Mostanában, úgy egy éve érzem úgy mintha párhuzamos világban élnék a környezetemmel. Nincs autónk. Én nem vezethetek (szemem), férjem sosem akart, gyerekek még nem. Rokonaink gyakorlatilag nincsenek. Busszal, vonattal helyben pedig biciklivel közlekedem. Ha utazom szinte csak nyugdíjasok és diákok vannak körülöttem illetve nagyon alacsony életszínvonalon élő emberek. Boltból kijövet, már nagyon kis vásárlásnál is az autó csomagtartójához mennek. Kirándulni, nyaralni, strandra meg nem is tudok rajtunk kívül másokat akik tömeg közlekednének. Mostanra kicsit elfáradtam azért is gondolok erre többet. Többször kaptam beszólásokat, amik akkor nem érdekeltek. Pédául:- amikor kerékpáron vittem két nagy táska újságpapírt mert papírgyűjtés volt a gyerekeim iskolájában.- Buszon utazva 2 gyerekkel és 2 táskával.(Szinte üres buszon, reggel) Idősebb néni összecsapta a kezét "nahát ilyen még van a mai világban". Régi ismerősöm 10 percig nem tért magához, kuncogott is hozzá, nahát, tényleg a "mai világban". és még sorolhatnám. A gyerekeim gyalog jártak általános iskolába (2 km egyenes útszakasz.) Ez sem volt jellemző. Sokan nyiltan hangoztatják nem is ember a "mai világban" akinek nincs autója. Mi a véleményetek a családunkról. Őszintén írjátok meg véleményeteket. Igazából kezdem magam kellemetlenül érezni, jogos ez vagy túlreagálom?
Nekünk sincs autónk, mert 4 éve tönkrement, azóta pedig nem sikerült másikat venni. Helyben busszal és gyalog járunk, messzebb pedig telekocsizunk. Nem mondom, hogy nem hiányzik az autó, de elvagyunk nélküle.
Minket is ufonak néznek, de nem foglalkozunk vele.
2018. júl. 15. 21:46
2/34 anonim válasza:
Leteszed a jogsit és veszel egy autót, azt` meg van oldva. Tényleg full égő és kényelmetlen ha egy családba nincs autó.
3/34 anonim válasza:
Nagyon sok olyan embert ismerek, akinek nincs autója. Nekünk sincs. Naés?! Akinek nem tetszik, vehet nekem egyet és fizetheti a jogsimat is. 😂
Na jó, most komolyan... Nem autóban mérik, hogy mennyire vagy ember. Ennél pedig nincs fontosabb. :)
4/34 anonim válasza:
Nincs autónk, mert nem engedhetjük meg magunk egyelőre. De jövő nyárra már szeretném elkezdeni a jogosítványt, az autó ráér.
2018. júl. 15. 21:49
5/34 anonim válasza:
Hát pl. az idős néni is a buszon busszal jár, nem autóval.:)
2018. júl. 15. 21:49
6/34 A kérdező kommentje:
Az idős néni aki beszólt. Nem volt nála csomag. Gondolom azért buszozott két település között mert a gyerekei nem értek rá autóztatni.
2018. júl. 15. 21:52
7/34 anonim válasza:
6: Hát ő is tarthatna fenn és vezethetne autót, de nem teszi.
2018. júl. 15. 21:54
8/34 A kérdező kommentje:
2-es válaszoló. Az egyik szememmel van gondom, ezért nem teszem le a jogsit. Másik válaszolónak anyagilag egy nem menő autót megengedhetnénk magunknak.
2018. júl. 15. 21:55
9/34 anonim válasza:
hol élsz te? én azért egy gazdagabbnak számító megyében, de a gyerekek többsége busszal jár iskolába, mert a szülők dolgoznak. sokan használják a Tescos buszt is, meg vidékiek is általában busszal vagy céges járattal járnak dolgozni, mert azt támogatja a gyár. pl. ahol én dolgozok, nem is kérhetnek benzinpénzt azoknak, akiknek 1 óránál kevesebbet kell várnia a buszra, nekik a bérlet 86 %át támogatják. ha nem kéri, járhat autóval, de arra semmit nem kap.
nyaralás, strandolás az már jobb saját autóval, de vannak egynapos buszos kirándulások, ahová tengerpartra is el lehet jutni, mondjuk ezeket tényleg inkább nyugdíjasok veszik igénybe.
2018. júl. 15. 21:57
10/34 anonim válasza:
Nagyon rossz szemmel nézem azokat az embereket, aki megszólnak valakit, mert nincs autója. Nem mindenkinek olyan az anyagi környezete, hogy meg tudja engedni magának. Autó nélkül is lehet élni.
Ezek ellenére, Én megszerezném ajogosítványt( most nem a kérdezőre értem, hanem őgy álltalánosan).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!