Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Nincs autó a családunkban....

Nincs autó a családunkban. Mások is élnek így a "mai világban"?

Figyelt kérdés
Mostanában, úgy egy éve érzem úgy mintha párhuzamos világban élnék a környezetemmel. Nincs autónk. Én nem vezethetek (szemem), férjem sosem akart, gyerekek még nem. Rokonaink gyakorlatilag nincsenek. Busszal, vonattal helyben pedig biciklivel közlekedem. Ha utazom szinte csak nyugdíjasok és diákok vannak körülöttem illetve nagyon alacsony életszínvonalon élő emberek. Boltból kijövet, már nagyon kis vásárlásnál is az autó csomagtartójához mennek. Kirándulni, nyaralni, strandra meg nem is tudok rajtunk kívül másokat akik tömeg közlekednének. Mostanra kicsit elfáradtam azért is gondolok erre többet. Többször kaptam beszólásokat, amik akkor nem érdekeltek. Pédául:- amikor kerékpáron vittem két nagy táska újságpapírt mert papírgyűjtés volt a gyerekeim iskolájában.- Buszon utazva 2 gyerekkel és 2 táskával.(Szinte üres buszon, reggel) Idősebb néni összecsapta a kezét "nahát ilyen még van a mai világban". Régi ismerősöm 10 percig nem tért magához, kuncogott is hozzá, nahát, tényleg a "mai világban". és még sorolhatnám. A gyerekeim gyalog jártak általános iskolába (2 km egyenes útszakasz.) Ez sem volt jellemző. Sokan nyiltan hangoztatják nem is ember a "mai világban" akinek nincs autója. Mi a véleményetek a családunkról. Őszintén írjátok meg véleményeteket. Igazából kezdem magam kellemetlenül érezni, jogos ez vagy túlreagálom?
2018. júl. 15. 21:39
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
100%

Nem égő, és emiatt nem kellene bárkinek is lenéznie a családotokat.

Viszont neked sem kellene így megjegyezned, hogy valaki egészen kis bevásárlásra is autóval megy a boltba. Manapság azért elég rohanó életmódot folytat a legtöbb ember. És bizony ha vidéken falun, vagy kisebb településen él az ilyen ember, akkor mindenképpen jobb az autóval való közlekedés. Nemrég busszal kellett közlekednem. Ugyanazt a dolgot intéztem el, amit máskor autóval szoktam, a 15 km-rel odébb lévő városban. A különbség + 1.5 óra a tömegközlekedés javára. Sokaknak erre nincs ideje, türelme, ezt is meg kell érteni.

Viszont értem a másik felét is a mondandódnak, el vagyunk kényelmesedve. A rohanó életmód hozzászoktatja az autósokat, hogy olyankor is autóba üljenek, amikor egyébként lenne idejük elsétálni az adott helyre. Hacsak nem fogy el a bolygó üzemanyag készlete, vagy az emberek nem ébrednek nagy hirtelen tudatukra, hogy ez bizony így nem jó, akkor nem hinném, hogy ez változni fog.

2018. júl. 15. 22:05
 12/34 anonim ***** válasza:
85%

Sok nyugati nagyvárosban például az elsődleges közlekedési eszköz a bicikli. Praktikus, környezetbarát, és betudhatod sportnak is.

Amúgy én egy alföldi kisvárosban élek, itt saccra kb. az emberek max. felének van autója, a többiek bicikliznek, gyalogolnak vagy buszoznak.

2018. júl. 15. 22:10
 13/34 anonim ***** válasza:
65%

Nincs autóm mert nem érdekel és nem is éri meg.

munkahely:

25-30 perc vonattal.

1 óra lenne kocsival.

bevásárlás:

2 sarokra van a bolt, munkából hazafele is betudok ugrani.

Városon belül villamosnak (U Bahn) nincs ellenfele. Dugó mindenfele, a vili pedig zárt pályán közlekedik.

Városon kivül vonat, nagyon távolra busz vagy repülő.

"Mi a véleményetek a családunkról."

Ne törődj azokkal akik beszólogatnak. Ha nincs szűkséged autóra, akkor nincs.

Ha az emberek csak tényleg akkor vennék elő az autót ha muszáj, akkor kevesebb lenne a dugó és légszennyezés.

Valszeg azok az emberek szólogatnak be akik ha tehetnék, wc-re is autóval járnának.

2018. júl. 15. 22:12
 14/34 anonim ***** válasza:
50%

Az autó nem olcsó dolog, bár jó ha van, a legtöbb ember megveszi 300-500 ezrekért az olyan szarokat, amik már csak a balkánon szaladgálnak, ott is a szegénység miatt. Kevesen látják be, és ismerik el hogy akkor kell elindulni a keresgélés útvesztőjében amikor "milliós" összegű vételárral rendelkezünk, erre az egyszerű kispénzűek azt mondják hogy életemben nem láttam egyben 2-4millió ft-ot, ezzel nincs is önmagában baj, viszont az sajnálatos hogy ennyit nem ad egy olyan autóért, amin csak kopó/fogyó alkatrészt kell cseréltetni, meg győzni üzemanyaggal. Inkább beleugornak a 12+ éves autókba, és szépen lassan költ rá kis összegekben, a végén pedig ha kicsit utána számol, jobban járt volna ha gyűjt még, és egy 7-8 éves modellt választ.

A másik szempont, egy koros autóval már nem érdemes tervezni hosszú időre, már egy 10éves autónál el kell gondolkodni a cserén, mielőtt áron alul lehetne értékesíteni.

Pénznyelő az egész, és ha nem prémium autóról van szó akkor nem is értéktartó, átlag fizetésből pedig megnézném hányan spórolnak új autóra csekkek és család mellett, hogy a régit cserélni tudják mondjuk bármikor.

Pl aki most vette az elmúlt 2-3 évben a Vitara-ját az éli világát mert jó esetben csak tankol és megy vele, akinek engedi a tárcája időközben pár éven belül cseréli.

Szóval aki csak magát a kocsit látja az orrától az tájékozatlan.

Én is megfizetem a rugalmasságot de motorral, autóra most nincs gondom.

2018. júl. 15. 22:25
 15/34 A kérdező kommentje:
Mi egy nyugati kisvárosban élünk. Igen erről hallottam, hogy a fővárosban léteznek még emberek családok autó nélkül. Ott ezt a jó tömegközlekedéssel lehet magyarázni. Nem azt érzem problémának, hogy én nem vezetek, hanem a családból senki. Pár év múlva már a fiam elkezdheti. Azért voltak húzós helyzetek az évek alatt amikor jól jött volna egy kocsi. Férjem sosem akart,meg Ő nagyon magának való, nincsenek barátai. Nekem vannak barátnőim de nem ők hanem a férjeik vezetnek. Szóval S.O.S helyzetben gondot okozna még a segítség kérés is. Szomszédunkban sincs kocsi de őket körülveszi a tágabb család ahol viszont mindenhol van.
2018. júl. 15. 22:30
 16/34 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon régen volt trabantunk de akkor kicsi voltam, nem is emlékszem rá nagyon. De sokáig nem is volt utána autónk. Faternak volt egy szolgálati kocsija de azt annyira használta, hogy elment a munkába meg hozta vitte a munkatársait. De az is max 1 évig volt. Tavaly ilyenkor vett fater egy kocsit, én azt télen kézhez kaptam és 3 hónappal ezelőttig azzal jártam munkába. Most van saját autóm amit saját, spórolt pénzből vettem így 2 autó is van a családban. Mint mondtam előtte nagyon nagyon sokáig nem volt autó és jól megvoltunk. De tény hogy egy autóval minden kényelmesebb. Azóta nem is nagyon ültem buszon/vonaton. Nekem jobban tetszik + szeretek vezetni :)

24F

2018. júl. 15. 22:32
 17/34 anonim ***** válasza:
85%

Eleve primitívnek tartom, amikor valaki a szokásai alapján ítél meg másokat, pláne, ha az mondjuk sok tekintetben erényesebb szokás.

Nincs autóm, és nem is tervezek venni. Nem az anyagiak miatt. Hanem mert nem érzem, hogy szükségem lenne rá, és eddig még mindenhová eljutottam, ahová szerettem volna. Volt, hogy tömegközlekedéssel, volt, hogy biciklivel, volt, hogy gyalog. Ha pedig bárhová így el tudok jutni, minek terheljem feleslegesen a környezetet azzal, hogy autózok?

Ja, és nem tátom, hogy emiatt miért ne kéne embernek tekintenem magam?

2018. júl. 15. 22:33
 18/34 anonim ***** válasza:

14: 900 000-ért vannak 4-5 éves autók, mi is annyiért vettünk egy automata (!) váltós Suzukit, az életben nem kellett szervizelni, 10 évig használtuk.

A japán autókra általában igaz, hogy nulla szervizigényük van.

De nem a vételár a lényeg, évente 5-600 000-be bennevan úgy is, hogy csak bevásárlóautó, ha garázst is bérelnénk, az még + 360 000 lenne a belvárosban.

2018. júl. 15. 22:43
 19/34 anonim ***** válasza:
14: Ja, annyira nincs parkolóhely az utcán, hogy már nem árt garázst venni, azok most 5-7 millió közt vannak.
2018. júl. 15. 22:47
 20/34 anonim ***** válasza:
#14 Nahát, nem is tudtam, hogy több pénzből jobb autót lehet venni, köszi!
2018. júl. 15. 23:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!