Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerintetek a depresszio...

Szerintetek a depresszio miert nem elfogadott itthon?

Figyelt kérdés

Ha valaki depresszios akkor o le van irva elmebetegnek,akinek a “dilihazban” lenne a helye.

Vagy a masik opcio az,hogy hisztizik. Mi az oka ennek,hogy Magyarorszagon az emberek meg mindig nem jutottak el agyilag arra a szintre,hogy komolyan vegyek ezt a betegseget.

A depresszio nem csak pillanatnyi depis hangulatot jelent,hanem azt amikor az agyad kemiaja megvaltozik.

Ez betegseg..

Annyi depresszios kerdesnel olvasom a hozzaszolasokat,es rengetegen irjak,hogy menj el futni,ne sirankozz,baratkozz,dolgozz,setalj es jobb lesz.

Hat marhara nem jobb nekem pl. Ez nem segit semmit mert nem a hangulatom rossz hanem a fejemben nem mukodnek dolgok

22/L.

2018. jún. 21. 12:46
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

Na epp ez az :)

Nektek fingotok nincs mi a depresszio,es mit erez az ember csak “ugy tudtam” meg “gondoltam”.

2018. jún. 21. 15:22
 12/27 anonim ***** válasza:
13%
Tehát te egy olyan depressziós vagy, aki agresszív, meg vigyori arcokat is dobál. Én elfogadom, hogy mentális beteg vagy, és hát a zavart emberek elég furák. Babusgasd az elméd betegségét, jó szórakozást hozzá.
2018. jún. 21. 15:24
 13/27 anonim ***** válasza:
96%

Milyen ironikus.... :)

Kérdés: miért hurrogják le a depressziósokat?

Válasz: (kollektív hurrogás).

Mert ilyen kort élünk, hogy a neten két cikk elolvasása után szakértőnek érzik magukat az emberek, és jogosnak érzik a témába beleszólást, úgy, hogy sose voltak depressziósok, de van egy téves elképzelésük róla, amit nem hajlandóak megváltoztatni, mert az csakis helyes lehet, hiszen az övék, aztán osztják az olyan okosságokat, hogy "Depis vagy? Hát legyen jobb kedved, ennyi az egész". Közben fogalmuk sincs róla, hogy ez olyan, mintha azt mondanák egy hajléktalannak, hogy "Hajléktalan vagy? Hát vegyél magadnak egy lakást, ez ilyen egyszerű."

Téves elképzelésre meg nagyon jó példa, hogy valakik szerint nem lehet egy depressziós dühös, vagy nem mosolyoghat. Szerintük aki depis, az faarcal ül egy sötét sarokban, és vegetál? WTF?

2018. jún. 21. 15:39
 14/27 anonim ***** válasza:
95%

Azert, mert az egyszeru emberek, egyszeru megoldasokat akarnak minden problemajukra. Valamiert europa ezen segglukaban is rettento elterjedt az, hogy egy adott kedvezotlen szituaciora a leheto leggyorsabban reagaljunk. Nem szukseges, hogy a reakcio hatekony legyen es megoldja a helyzetet, csak pillanatnyilag tunjon ugy, hogy az iranyitas az illeto kezeben van.

Szoval ezert nem ertik sokan a depressziora miert folosleges olyan okossagokat irni, hogy menj el labdazni meg hasonlok. Azt hiszik ez megoldja es mivel baromira alulinformaltak, meg azt sem tudjak mi a depresszio maga. Nem kell a neten teregetni az ilyesmit, mert zomeben ilyen “tanacsokat” kapsz, ami meg meg melyebbre lokhet, mert ettol ugy erzed nem erti senki min mesz keresztul. Szakerto segitseg kell es olyan kozeg aki, ha nem is erti, legalabb nyitott a problemadra.

2018. jún. 21. 16:26
 15/27 anonim ***** válasza:
0%
Egyébként meg mit érdekel mit mondanak az emberek? Beteg vagy ennyi, legyél a sötét szobában és egyed a gyógyszereket.. Miért fontos mások véleménye, ha súlyos depressziód van, akkor elég kevés emberrel vagy kapcsolatban. Érteném ha javulni szeretnél, esetleg dolgoznál de nem tudsz a betegséged miatt.
2018. jún. 21. 16:40
 16/27 anonim ***** válasza:

Az a baj,hovy sokan kicsit elkeserednek ,és elkezdik ,hogy depisek. Mivel sok az ilyen ember ezéltal akinek tényleg baja van,annak nem hisznek. Sok ember a depressziót inkább figyelemkeltésre használják(az iskolámban elég sok ilyen van..semmi baja. Ha ilyenekkel beszél az ember, eléggé vírít rolluk,hogy már nem is mindíg igaz amit mondanak, csak be akarják bizonyítani ,hogy nekik rosszab.)

Mint egy verseny.

Pl egyik nap mondtam,hogy megcsalt a párom..

Erre a bizonyos ember válasza: oh az rosz..képzeld,nekem meghalt! Meg ilyen roszul vagyok,és depis vagyok stb. Ha meg mondasz egy ennél is rosszabat,akkor is rákontráz.

Na ezek miatt van az,hogy ha valaki tényleg ,de tényleg depis, akkor azt hiszik ah biztos figyelem felkeltés.

2018. jún. 21. 17:59
 17/27 anonim ***** válasza:
93%

Nem tudják megérteni azt, hogy az elme és a tudatalatti nem egy atom szilárd rendszer. Amíg tökéletesen funkcionált ezeknek a kicsit sem empatikus embereknek az elméje, addig nem értik meg mit jelent az, ha megváltozik valami. Nem értik azt, hogy milyen, ha az érzelmek különösebb indok nélkül váltakoznak.

Aki lenézi a depressziósokat, az csak simán bele tudna gondolni abba, hogy milyen, amikor különösebb indok nélkül hirtelen olyan lehangolt vagy, mintha egy közeli hozzátartozód meghalt volna? Aztán különösebb ok nélkül jobb kedvre derülsz. Aztán mikor azt gondolnád, hogy már tuti nem esel vissza, akkor megint leejt, és úgy fáj a mellkasod körül az a valami, ami fájni szokott szomorúságkor, mint még soha. Rossz a közérzeted, nem érdekel semmi, hiába csinálsz akármit is, nem szűnik a lehangoltság..... És fáj a fejed, úgy érzed magad, mintha szépen lassan kikapcsolna minden körülötted, és erre még a környezeted rátesz egy lapáttal, hisztis elmebetegnek bélyegeznek, úgy hogy semmit nem tudsz tenni a sokszor ok nélküli érzéstől, ami nem múlik.

2018. jún. 21. 19:03
 18/27 anonim ***** válasza:
Azért írják, hogy menj el futni meg ilyenek mert ezek valóban helyre tudják rakni az ember agyát. De ahhoz, hogy túl tudj lépni ezen az állapoton neked kell tenned. El kell döntened, hogy változtatni akarsz, és ezért mindent meg kell tenned.
2018. jún. 21. 20:57
 19/27 anonim ***** válasza:
"Ha valaki depressziós, akkor ő le van írva elmebetegnek..." Én ezt nem így tapasztalom. Inkabb azt látom, mintha sokan nem fogadnák el, hogy létezik ilyen betegség.
2018. jún. 21. 22:20
 20/27 A kérdező kommentje:

Talaltam egy videot a depressziorol,es en pontrol pontra ezt elem meg minden nap.

Olyan mintha leragadtam volna 2017 majusaban es azotan csak porognek a napok de mindegyik ugyan olyan sivar.

Rettenetes

Mintha nem ebben a vilagban lennek azota.

Leirhatatlanul rossz erzes.

2018. jún. 21. 23:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!