Miért nem érzem, hogy elpazarlom az életem, pedig egész nap csak a számítógép előtt ülök?
Mi benne sokkoló.
Többség élete kb összefoglalható abban hogy reggeltől-estig dolgozik valamit ami jó esetben kb egy fogaskeréknyi. Rossz esetben fönöke megmondja minden nap csináld mert pótolható vagy.
Mikor hazaér akkor a maradék idejében ami ereje maradt próbálja a magánéletét vay családját egybe tartani.
És minden percet áldotnak tart ha úgy érzi végre olyat tudott tenni amivel nem pazarolta a véges életét.
Igaz kár panaszkodni, 19-századi LOndon munkás akinek 12+ órát dolgozott és maradékban aludt. Igaz szemükben egy cél lebegett a gyorsan növekvő családját életbe tartsa.
Igazából akkor mondhatod meg elpazaroltad az életed vagy sem, mikor halálod előtt számadást tartasz mit értél el és mit akartál elérni.
Hány éves vagy egyébként? Mert ez sem mindegy...
Egyébként nekem is volt egy ilyen korszakom, a középsulis éveim végén, meg utána. A suliban elég kiközösített voltam, nem igazán voltak barátaim, nem jártam el sehova, így a szabadidőm nagy részét itthon a gép előtt töltöttem, interneteztem, filmek, sorozatok, játék. Egy ideig nem is volt ezzel semmi gondom, én sem éreztem, hogy elpazarolnám az életem, úgy voltam vele, hogy itt legalább nem bánt, és dirigál senki.
Aztán amikor elkezdett itthon is elterjedni a facebook, egyre többször láttam a régi ismerőseimnél, hogy milyen szép helyekre járnak, mennyit buliznak, kirándulnak, hogy mindenki posztolja ki az élményeit.... Én pedig semmit sem tudok kiemelni az elmúlt évekből, mert velem semmi sem történt.
Ekkor kezdtem rájönni, hogy hogy rohan mellettem az idő, és én csak ki sem használom, mert mindig csak itthon ülök, és nem élvezem az életet. Innentől kedzve már zavart a dolog, és kezdtem rosszul érezni magam. Szerencsére ezidőtájt találtam rá a páromra, és vele együtt pár jó barátra, így nekik köszönhetően végre én is elkezdtem élni, élményeket szerezni, azóta teljesen megváltozott az életem. persze nem mondom, hogy nem kapcsolom be kicsit minden nap a gépet, de már korántsem ez tölti ki az életem, mert rájöttem, hogy mennyi hasznosabb dolog van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!